Голямата звезда на ЦСКА Али Соу остава… засега

Стефан Ралчев
Продължават слуховете около бъдещето на голямата звезда на ЦСКА.

Нападателят Али Соу засега обаче изглежда остава на „Българска армия“. Както е известно, миналата година гамбиецът бе пред сигурен трансфер във френския Дижон. Буквално в последните минути сделката пропадна, като тогава бяха изтъкнати причини – забавяне от страна на френския клуб при обявяване на покупката при затваряне на трансферния прозорец.

След това Али Соу направи чудесна есен с екипа на ЦСКА и с мачовете си в групите на Лига Европа. Очаквано през настоящия зимен трансферен прозорец се очакваше нападателят да бъде продаден.

Букмейкър Рейтинги обаче научи, че минимум две причини стоят в основата поне към този момент Али Соу да остане в ЦСКА. Едната е, че футболистът няма никакво желание да играе в Арабския свят, откъдето е имало и все още има запитвания и то за сериозна трансферна сума, като е съвсем логично и личните условия на играча да бъдат отлични. Втората причина за задържането му в ЦСКА е желанието на Гриша Ганчев да атакува шампионската титла през пролетта, като по този начин не продава основния си футболист в предни позиции. Това е и желанието на треньора Бруно Акрапович.

До евентуален трансфер може да се стигне само при много добра оферта и то не от клуб от Арабските страни. А реално сумите, които предлагат от Западна Европа на този етап са доста по-ниски в сравнение с тези, които е имало от Саудитска Арабия. Все пак всичко е предпоследно и до затварянето на трансферния пазар всичко е възможно, но продажба на Али Соу ще има само срещу много солидна оферта или ако пристигне заслужаваща си такава от Западна Европа.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P