Голяма трагедия! Никола Спасов почина след тежка битка с Коронавируса

Стефан Ралчев
Неприятна новина сполетя футболна България…

Един от най-добрите треньори Никола Спасов почина тази сутрин в болницата в Монтана. Настоящият наставник на Монтана бе диагностициран с Коронавирус и в продължение на три седмици лекуваше двойна бронхопневмония. Специалистът, който на 15 декември щеше да навърши 62 години, обаче не успя да се пребори за живота си.

Най-големите успехи в треньорската си кариера Кольо Спасов, известен и с прозвището си Адмирала, постигна в Черно море. През 2015 година спечели Купата на България с „моряците“ след победа с 2:1 над Левски във финала. В същата година „моряците“ победиха с 1:0 и Лудогорец за Суперкупата на България.

У нас е водил още Спартак (Варна), Светкавица, Калиакра и Царско село. Бил е начело на македонския Брегалница и казахстанския Кизилжар.

Като футболист има 163 мача и 59 гола в „А“ група (53 мача с Локомотив, 98 мача с 50 гола за Черно море и 12 мача с 9 гола за Спартак). С Локомотив е шампион на България през 1978 и бронзов медалист през 1979. За Локомотив има 5 мача в евротурнирите (1 за КЕШ и 4 за купата на УЕФА).

Екипът на Букмейкър Рейтинги изказва искрени съболезнования на близките и роднините на Никола Спасов. Почивай в мир, Адмирале…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P