Голмайсторът на Несебър: Благодаря на целия отбор, заедно вървим към победите

Стефан Ралчев
Лошият терен в Созопол изравни силите

Виктор Янев реализира и двата гола за победата над Созопол с 2:1 в мача от 14 кръг на Югоизточната Трета лига. Ето какво каза голмайсторът пред официалния сайт на ОФК Несебър:

-Викторе, още два гола на сметката ти, колко станаха до момента?
-За първенство са 13, а общо с тези за купата на България имам 17. Доволен съм, но искам да благодаря на целия отбор. Ние всички заедно вървим напред и побеждаваме. Колкото и да е клише, футболът е колективна игра и сам никой не може да направи нищо на терена. Ето при мен сигурно половината от головете ми са след асистенции на Ники Дросев, за което съм му изключително признателен. Всички ние се стремим да си вършим работата на терена и да побеждаваме.

-Спечелихте срещу сериозен отбор и то като гост?
-Мачът беше наистина тежък, преобладаваше битката с оглед тежкия терен. Наистина нямаше много футболни достойнства. Но ние бяхме по-концентрирани и мобилизирани и заслужено спечелихме трите точки.

-Спомена за терена…
-Беше много труден за игра. На места нямаше трева, на други места беше сух… Сигурен съм, че и момчетата от Созопол искат да играят на перфектен терен, но в случая по-лошото му състояние изравнява силите. Слава богу ние спечелихме.

-Лидерът Спартак Пловдив обаче не спечели, като направи малко очаквана грешна стъпка у дома срещу Родопа (Смолян).
-Вероятно всички очакваха лесна победа за Спартак, но виждате, че всеки отбор може да изненада другия. И изненадата се случи. Няма значение какъв е противникът – не излезеш ли с концентрация на терена, ще имаш неприятности. И ние сме го изпитвали от началото на сезона.

-Ти вкара първото си попадение от дузпа, как се получи второто?
-Пак Ники Дросев преодоля двама противници на крилото, центрира в наказателното поле, изпреварих бранител на Созопол на първа греда и с едно докосване я вкарах във вратата.

-Мачът като цяло бе нервен, съдията ви отмени гол – правилно ли според теб?
-При 2:0 имахме нарушение извън казаталенто поле, Дросев центрира и Пюскюлю на втора греда засече с крак. Съдията обаче вдигна засада.

-Изгониха и Маджаров с червен картон. Като цяло според теб съдията повлия ли на нервността на двубоя?
-В един такъв мач, в който преобладават повече битката и единоборствата, и за съдията беше по-трудно. Цялото напрежение пада върху него. И двата отбора имаха претенции. Според мен червеният картон на Маджаров бе пресилен, тъй като аз бях вътре на терена и видях, че бута противника с рамо.

-По-уверени ли сте след този успех, постигнат като гост срещу стойностен противник?
-Със сигурност сме по-уверени с оглед на предишния мач на Созопол, който взе точка при гостуването на Саяна. Созопол наистина не е отбор за подценяване.

-Правим интервюто, докато се прибираш от Пловдив?
-Да, връщам се от лекции. Уча спортна педагогика в Пловдивския университет. Защото има живот и след активния футбол, а аз искам да инвестирам в себе си и да не губя време.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P