Големият враг Панатинайкос извади милионна оферта за Везенков

Стефан Ралчев
Детелините дават 17 милиона евро на българина

Шампионът в Евролигата Панатинайкос е отправил мегаоферта в опит да привлече българската баскетболна звезда Александър Везенков.

ПАО е предложил 17 милиона евро заплата и 3-годишен договор на Александър Везенков в опит да го върне обратно в Европа, съобщи гръцкото издание „gazzetta.gr“.

Българинът имаше труден първи сезон в Националната баскетболна асоциация с екипа на Сакраменто Кингс, като бе пренебрегван от старши треньора на „кралете“ Майк Браун.

Освен Панатинайкос, оферта към Везенков има и от страна на бившия му тим Олимпиакос, който е предложил 10 милиона евро и тригодишен договор на крилото, за да се завърне обратно в тима.

Разбира се, пред Везенков все още стои възможността да изпълни договора си със Сакраменто Кингс и да остане в НБА или да се надява да бъде част от сделка, която да го изпрати в друг отбор в Лигата на извънземните.

През сезон 2023/24 Саша игра в 42 мача за Сакраменто и отбеляза средно 5,4 точки, 2,3 борби при 37,5% стрелба зад арката. Той оставаше на паркета по 12,2 минути средно на мач.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P