Легендарният Георги Георгиев-Гецата: За ЦСКА, Ботев, срива в Лудогорец и младите българи

Стефан Ралчев
Георги Георгиев-Гецата е роден на 10 януари 1963 година. Само след няколко дни ще навърши 59 години. Легендарен футболист на Марица и Ботев Пловдив. След това играе в един от най-силните отбори на ЦСКА. Заминава за Франция (Мюлуз), след което се връща в ЦСКА и Марица. Част е от националния отбор в САЩ`94, но така и не влиза в игра в нито един мач.

Ето какво каза Георги Георгиев пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Господин Георгиев, да започнем с актуалната тема от днес, Ботев Пловдив стартира зимна подготовка. Доволен ли сте от четвъртото място?
-Със сигурност е много по-добре от миналия сезон, когато почти се бореха да не изпаднат. Обаче от играта в момента все още има какво да се желае. Вероятно мнозина са на мнение, че щом побеждават – значи е добре. Така е, но нека бъдем искрени, че отборът спечели повечето от задължителните си мачове. Прибавям първата победа над Левски в началото на сезона тук в Пловдив и май дотук, ако не включваме успеха над Берое например. Имаше и доста грешни стъпки в мачове, които трябваше да бъдат спечелени – например с Ботев Враца, с Царско село. Освен това и две загуби от Черно море… Но вижте, първенството изглежда изравнено, така че всички ще грешат.

-Евентуално класиране за Европа със сигурност ще бъде успех?!
-Разбира се, че ще бъде. Но играта е по-важна за мен, другото ще дойде, ако отборът има визия. Всички повтаряме едно и също и е вярно, когато Тодор Неделев играе добре, Ботев може да победи всеки съперник. Въпросът е, че според мен няма план „Б“, ако се случи така, че да пропуска мачове. А това винаги е част от играта.

Възползвайте се от бонус от Palms Bet и се наслаждавайте на примамливи печалби

-Да подхващаме ли темата с чужденците?! В Ботев също не са малко. Питам ви, защото вие сте селекционер към БФС и вече 7-8 години наблюдавате млади таланти в почти цяла България.
-Наистина дълга тема, за която не ми се говори много. Само искам да ви кажа, че имаме таланти. И като казвам имаме, въобще не е клише, защото някои веднага ще кажат – всеки така говори, ама тези таланти ги няма. Не е така. Ние имаме български момчета в доста европейски клубове. Става въпрос на по-юношеска възраст. Помнете ми думата, трябват ни още 2-3 години и нещата може да се променят.

-Обаче как ще се променят, ако клубовете продължават да привличат по 15 чужденци?
-Докато те не проумеят, че така работата няма да стане, наистина няма как да има промяна. Всички трябва да работят в тази насока – да се променят нещата. Защото ние и да си говорим, нищо не правим.

-А дали и самите млади футболисти не са прекалено неамбициозни за мъжкия футбол?
-Не е така. Има много добри и качествени момчета. Аз винаги съм бил оптимист и смятам, че наистина има деца и юноши, които могат да станат добри футболисти.

-Ще успее ли ЦСКА да се пребори за титлата тази година?
-От колко години всяка зимна пауза говорим едно и също?! И накрая нищо.

-Все пак ЦСКА победи Лудогорец в последния мач и разликата е само 2 точки?
-Може да не стане приятно на много хора, но ЦСКА игра слабо, а Лудогорец бяха три пъти по-слаби.

-Защо Лудогорец е с това лице особено през есента на миналата година?
-Лудогорец тотално спукаха гумите. Нямам идея защо е така. Дали заради неправилна подготовка, дали заради нещо друго – не знам. Правели смяна на отбора и някои казват, че колкото и футболисти да са ги напуснали, имат достатъчно играчи за 2-3 отбора?! Май обаче нямат за един, та не знам колко равностойни футболисти имат. Видяхте и в групите на Лига Европа как се представиха. За мен това беше срамно представяне. Сега взеха нов треньор, ще видим как ще играят през пролетта. Но този Лудогорец не е онзи отбор отпреди 3-4 години. За мен е необяснимо.

-Какво очаквате в ЦСКА?
-Трябва да се запази спокойствие. И ако се взимат нови футболисти, да е нещо наистина качествено. И другото – да дойде навреме този нов играч, за да се сработи с отбора. Освен това, лично мое мнение е, че има доста футболисти за махане от отбора… Не искам да казвам на кои постове, за да не се сърдят момчетата.

-Може би и ако се продава, да не се прави в последния възможен момент?
-Вероятно визирате Кайседо?! Вижте, футболът не е лесна работа. Като дойде предложение и ти сложат парите на масата, трудно се отказва, като имате предвид, че инвестициите трябва да се връщат по някакъв начин. А в България освен с трансфери не виждам друг начин да се изкарват пари. Телевизионните права са минимални приходи, маркетинг – няма, продажба на билети – оскъдни пари и какво остава?! Хубаво е така да се случат нещата, че при първи интерес към дадения футболист, веднага да се започне да му се търси заместник. Защото, ако всичко е в последния момент, кой ще е този футболист, който ще започне да вкарва голове след три тренировки?! На всеки му трябва време. Конкретно в случая с Кайседо и ЦСКА, може би не е лошо да има и втори резервен вариант за нападател, дори и Кайседо да не бъде продаван.

-Как ще коментирате ситуацията в Левски?
-Нищо особено. Стабилизират се, но едва ли могат повече от това. За тях е ясно, че финансовото положение е най-важно и евентуално се надяват нещо чрез Купата на България. И да влязат в първата шестица, какво?! Гледам, че взимат нови футболисти, което означава, че сигурно дават някакви пари. Тоест, ситуацията може и по-добра да е, но не съм запознат.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P