Фиорентина и Гатузо чупят всякакви рекорди: Разделиха се след 22 дни…

Стефан Ралчев
Двете страни прекратиха взаимоотношенията си

Дженаро Гатузо напусна Фиорентина само 22 дни след като подписа с „виолетовите“. Новината бе оповестена от официалния сайт на клуба.

„Футболен клуб Фиорентина и господин Дженаро Гатузо решиха да прекратят служебните се взаимоотношения по взаимно съгласие и да не стартират следващия сезон заедно“, написаха от „Артемио Франки“.

Четете футболни прогнози за днес и утре в Букмейкър Рейтинги

Гатузо подписа на 25 май и както е известно, няма официален мач начело на тима. Това така и няма да се случи, след като доста преди старта на новия сезон, дори преди старта на лятната подготовка, двете страни прекратиха взаимоотношенията си.

Според информациите, причината е желанието на Гатузо за привличане на Сержио Оливейра от Порто и Гонсало Гедеш от Валенсия, но не такова е било желанието на клубното ръководство.

Със сигурност това е една от най-кратките треньорски авантюри в Топ първенствата на Европа, но например през 1998 година Хосе Антонио Камачо издържа начело на Реал Мадрид също 22 дни, след като заменя Юп Хайнкес.

В България има доста подобни случаи, в които треньори са били начело на тимове едва за няколко дни. Може би „рекордьор“ в това отношение е вече покойният великан Георги Димитров-Джеки, който бе назначен начело на ЦСКА през месец март 2000 година, но заради протест на феновете само няколко часа по-късно е заменен от Спас Джевизов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P