до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Финландски богаташ също поиска да купи Манчестър Юнайтед

Стефан Ралчев
Бизнесменът обаче предлага и феновете да влязат с половината собственост на червените дяволи

Финландският милиардер Томас Зилиакус е отправил оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед. За това разкри самият той, като даде подробности за предложението му към фамилия Глейзър. Крайният срок за оферти изтече снощи, като фаворит за акциите на „червените дяволи” се смята Шейх Джасим.

Футболни прогнози за днес може да намерите в БР

Предложението на Зилиакус обаче е доста по-различно от останалите оферти, постъпили на „Олд Трафорд”. Бизнесменът иска да закупи половината от акциите на английския клуб, а другата половина да бъде притежание на феновете.

„Всеки един клуб трябва да принадлежи на феновете си. Моята оферта е изградена върху това – равенство с феновете. Настоящата ситуация, в която шейхове и олигарси купуват клубове и ги контролират като свои игрища, не е здравословна тенденция”, сподели Зилиакус.

„В момента пазарната цена на клуба е малко под 3,9 млрд. долара. Това означава, че ако всеки един фен на клуба пожелае да участва в покупката на клуба, то той ще трябва да плати по-малко от 6 долара.”

„Моята група ще осигури половината от сумата, нужда за покупката на клуба и ще поиска от феновете, чрез нова компания, която се създава за тази специфична цел, да участват за другата половина. Ако се включат всички, то това означава по-малко от 3 долара на фен”, обясни своята идея бизнесменът.

https://twitter.com/ManUtdMEN/status/1638884522220720129?s=20

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P