ФИФА не посмя да изхвърли Русия от Световното, води диалог с бойкотиращите

Стефан Ралчев
Чехия, Швеция, Полша и Англия не желаят да играят срещу Сборная, докато войната не приключи

ФИФА обяви решението си относно заплахата от страна на няколко федерации да не излязат в мачовете си срещу Русия от плейофите за класиране на Световното първенство в Катар.

Както е известно Полша, Швеция, Чехия, а по-късно и Англия вече обявиха, че няма да играят срещу руския национален отбор по футбол, докато войната срещу Украйна не приключи. „Сборная“ по програма трябва да срещне първо Полша във финалните квалификации за Мондиала следващия месец, а след това някой измежду Швеция и Чехия.

Четете футболни прогнози в сайта Букмейкър Рейтинги

Междувременно се появиха и призиви за изваждането на Русия от Световното. В крайна сметка ФИФА обяви своето решение, което на практика към момента не решава кардинално проблема.

Ето решенията на ФИФА към този момент

  •  На територията на Русия няма да се провеждат никакви футболни турнири, а домакинските срещи на местните отбори ще се провеждат на неутрален терен.
  • Отборите, които представляват Русия на международната сцена, ще се състезават под името „Футболен съюз на Русия“, а не „Русия“.

„С оглед на предстоящите квалификации за Световното първенство, ФИФА взе под внимание позициите, изразени от полската, чешката и шведската федерация и в момента водим диалог с тях. Ще продължим да търсим приемливо за всички решение. Нашите мисли остават с всички, засегнати от тази шокираща и притеснителна ситуация“, обявиха още от ФИФА.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P