Фен атакува Сираков: Да депозира акциите, Левски не е риалити шоу или фейсбук атракцион

Стефан Ралчев
Този розов балон, в който живяхме почти цяла година, се спука окончателно, коментира Димитър Костадинов

Димитър Костадинов

Председателят на сдружението “Левски на левскарите” Димитър Костадинов говори след излизането си от Общото събрание на “сините”, което се проведе на “Герена”. Той призова мажоритарния собственик Наско Сираков да депозира акциите си в клуба и стадионът да реши кого да подкрепи.

PalmsBet осигурява страхотни коефициенти за мачовете на Левски

“За нас Стоилов-Ивков е работещият тандем. Той не бива да бъде разрушаван и да му бъде пречено да си върши работата, а ние виждаме, че това се случва и затова не можем да стоим безучастно. Дали тандемът остава? Това зависи единствено от човека с картончетата и с голямата цифра. Не зависи от нас.

Индикациите са налице. Вече е отстранен представителят на привържениците, който блокираше едни процеси по промяна в Управителния съвет и опитите за назначаване на нов човек от компанията управляваща клуба.

Доста пъти изразихме позиции. Нека тези, които ни лъжат, не казват истината и които пречат на Левски, да напуснат. Просто да не пречат. Ивайло Ивков и Станимир Стоилов доказаха, че не лъжат. Нека този, който ги обвини в тази лъжа и този, който продължава да прави така, че те да не могат да си вършат работата, да направи единственото достойно и правилно за Левски решение – да депозира притежаваните от него акции в касата на клуба. И нашият клуб да бъде легитимен пазител на тези акциии.

Залата беше разделена на две. Този розов балон, в който живяхме почти цяла година, се спука окончателно и няма как да си затваряме очите и заравяме главите в пясъка.

Това не е защото ние, като привърженици, желаем да получавама власт и пари. За нас целта е една – хората, които са доказали се във времето и могат да работят, да им дадем възможност да го правят.

Не мога да говоря за обединение, защото виждате какво се случва. Представителят на привържениците бе освободен с аргумента, че не слуша и говори неща в медиите, които не се харесват от останалите представители в НС – дава положителни оценки на изпълнителния директор. Той затова е там – да прави анализи и да дава оценки. Ако господин Сираков смята, че не бива да има такива хора – ОК.

Проблемите бяха прикривани умишлено чрез невярна информация, че всичко е наред. Едни планове за огромни инвестиции и светло бъдеще, а това не е така. Тук сме се събрали да обсъждаме проект на висшето ръководство за увеличаване на капитала на едно дружество, което отново да събира пари от нас, привържениците. Това не мога да го възприема като финансова стабилност. Очевидно се налага отново да даряваме и придобиваме акции, и то на петорно по-висока цена от номиналната, защото финансова стабилност няма. И в същото време тези хора отказаха трансфери за 6 млн. лева и искат ние да плащаме, защото те провалиха сделките.

Тези приказки за светло бъдеще и финансова стабилност са неверни, това е заблуда. В същото време хората, които постигнаха нечувани успехи за изключително кратко време, са подложени на натиск и не им се подсигуряват условията, които са необходими за работа.

Не искам да коментирам думите на старши треньора, но той го каза и пред вас – не ходи щастлив на “Герена”, подаде оставка след първия мач за Купата миналата година, сега знаете какви неща се говорят. Проблемите са налице, има ги.

Не мога да си позволя да говоря от името на Ивков и Стоилов, но това са ясни сигнали и знаци, че нещата не вървят. Те трябва да преценят дали в тези условия ще могат да работят. Прогнозите ми не са добри. Не очаквам нещата да се оправят от само себе си. Не очаквам светло и безметежно бъдеще. Надявам се, че ще се намери изход от ситуацията. Нека стадионът и хората решат кого ще подкрепят. Левски не е риалити шоу или фейсбук атракцион. Левски е футболен клуб със сериозна посещаемост. Нека стадионът реши кого да последва и тези, които го държат в ръцете си, да вземат правилните решения”, призова Костадинов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P