Fantasy Premier League GW30: Риск печели, риск губи! #GW30 #FPL

Мартин Георгиев
Две крачки напред, една назад… Не се представих задоволително в предишния кръг и е време за рискове, тъй като навлизаме в „червената зона“ на сезона.

fpl gw 30

Не се получиха нещата по най-добрия начин. Гласях се доста кръгове за този епичен double gameweek, в който активирах и чипа си за bench boost, но в крайна сметка се смъкнах от 1500-то място до 3112-то място в света, което е супер добро постижение, но се отдалечих на 20 точки от топ хиляда. Време е за наваксване…

Резултатите на Мартин Георгиев за GW29

Е, в крайна сметка в отбора ми направих прекалено много краткосрочни грешки – Бруно Фернандеш, Мадисън и Жоао Феликс по никакъв начин не се отплатиха на „доверието“, което им гласувах от моя мениджърски диван. Въпреки 8-те точки на Соли Марч, то и там може би хипотетично трябваше да се справя по-добре с избора си на играч на Брайтън. Ама всичко си е in hindsight, както биха казали в англоговорящите държави. Все пак капитанът ми достави и съм по-скоро доволен от играчи като Кепа, Рая и Уайт, които ме спасиха от тотален погром.

Отборът на Мартин Георгиев за GW30

Отново рискувам, като късметът ме покрива може би през кръг, така че е време „фортуна да ми се усмихне“, както биха казали футболните коментатори.

Пеп Гуардиола каза, че Холанд е тренирал в последните 2 дни и е „напълно готов“, но.. аз не му вярвам. Някак си имам усещане, че Холанд ще има маргинална роля в гостуването на Саутхямптън и по-скоро ще е резерва за сметка на Алварес – с поглед и към домакинството срещу Байерн Мюнхен идния вторник. Именно затова решавам да не си върна норвежката суперзвезда в тима, защото на този етап това би ми коствало или да извадя Фернандеш, или да направя -4 хит, изкарвайки Мадисън за Андреас, Мий за Мингс и Феликс за Холанд. Някак си поемам риска обаче, като ще взема Уоткинс вместо Холанд, запазвайки Тоуни, като съм почти убеден, че и тримата ми нападатели ще вкарат поне 1 гол в своите мачове. А към този етап не съм убеден, че Холанд дори ще вкара, особено ако влезе в 70-тата минута при резултат 3:0 в полза на Сити. Риск е, да видим…

Все пак ще си върна Холанд в следващия кръг, като пак ще направи хит от -4, но искам да дам ПОСЛЕДЕН шанс на Мадисън, тъй като Лестър са абсолютно категорично задължени да победят Борнемут, ако искат да не се превърнат във втория шампион в ерата на Висшата лига, който изпада в Чемпиъншип (след Блекбърн).

Давам и шанс на Фернандеш, защото смятам, че Юнайтед този път няма да прости на Евертън, а капитанската лента засега е на Рашфорд, освен ако не ме стресне нещо преди дедлайна утре.

Харесва ми и Сака срещу Ливърпул, като може би обаче бих предпочел Мартинели, който хипотетично излиза срещу Александър-Арнолд. Не съм изцяло доволен от защитата си, като все още се колебая между Еступинян и Уайт като трети титуляр, защото май Ливърпул има по-малка вероятност да вкара на Арсенал, отколкото Спърс на Брайтън.

Дано рискът без Холанд се отплати. Ако ли не, то тогава се моля поне на минимален спад или запазване на позицията си.

fpl team gw 30

Топ 3 играчи да купите за GW30

В изминалия кръг може да се каже, че съм доволен от предложенията ми за закупуване, които ви дадох – Сабицер (4.7) отбеляза 8 точки, Соланке (5.5) отбеляза 11 точки, а Стийл (4.9) имаше 10 точки и бе на второ място сред вратарите в кръга.

Тайрон Мингс (4.4), 7.5% ownership. Може би е пънт само за една седмица, но много ми харесва Мингс в директната битка срещу Нотингам Форест. Форест е от най-слабите гости, а Мингс е опасен дори и при статичните положения. В мача срещу Борнемут преди 2 кръга Мингс направи асистенция, имаше суха мрежа и получи 3-те бонус точки при 3:0 победа за Виланите. Очаквам нещо сходно и сега.

Джак Грийлиш (6.9), 3.9% ownership. Джак Грийлиш започва да показва защо бяха дадени толкова пари за него. Той направи цели 12 точки при разгрома срещу Ливърпул, а с оглед липсата на Фоудън, то си мисля, че той ще играе титуляр и срещу Саутхямптън, и срещу Лестър в следващия кръг. Така че бих го опитал за два кръга, защото цената ми харесва и очаквам поне 1 ретърн срещу „светците“.

Тимоти Кастан (4.4), 6.2% ownerhip. Както казах – време е „лисиците“ да взимат точки и да заиграят малко по-резултатно. Кастан е атакуващ фулбек и със сигурност сред най-добрите опции от Лестър, предвид цената му. Да, другата седмица имат мач срещу Сити, но през „празния“ кръг 32 „лисиците“ домакинства на Уулвс, което е добра среща според мен. Можете да го опитате или все пак да пробваме Харви Барнс ако имате място в средата на терена, но по-скоро смятам, че може да вземете Кастан като опция за отбраната ви.

Топ 3 играчи да продадете за GW30

Тук също бях 3/3 в миналия кръг, защото Уорд и Холанд не играха въобще, а Трент касира нула точки в двоен кръг за Ливърпул.

Бен Мий (5.1), 19.4% ownership. Мий става прекалено скъп и прекалено малко важен за Брентфорд, а и смятам, че предстоящи 3 мача срещу Нюкасъл, Уулвс като гост и Астън Вила са и възможност за точно 0 сухи мрежи. Да, винаги има шанс Мий да вкара гол от корнер, но не си заслужава. Вземете Пинок на 4.4 ако искате защитник от Брентфорд – и без това е по-добър диференшъл.

Соли Марч (5.2), 11.0% ownership. Марч разочарова адски много, защото се представя много под очакваните си голове (xG) и е супер неефективен в атака, за разлика от своите колеги Митома и Мак Алистер. С две тежки гостувания и предстоящ blank gameweek, то може би е време да се отделите от Марч временно и да атакувате Митома или Мак Алистер от GW33 нататък. Тогава асетите на Брайтън ще са доста ценни.

Кай Хаверц (7.6), 5.6% ownership. Ако сте се подлъгали като мен да вземете Феликс или Хаверц в последните няколко кръга, то бягайте далеч от нападателите на Челси. Да, Лампард ще смени тотално схемата и постройката на игра и си мисля, че Хаверц няма да запази титулярното си място в следващите няколко кръга и по-скоро ще видим Феликс, Стърлинг и прочие в нападението на сините от Лондон.

Капитан за GW30

Няма как да не дам Рашфорд за капитан, тъй като англичанинът е във страшна форма, що стане дума за мачове на Олд Трафорд. Мисля си, че и Оли Уоткинс не е хич лош вариант, а разбира се ако мислите, че Холанд ще играе титуляр, то капитанстването на норвежеца изглежда задължително. Аз обаче не мисля така, затова Маркъс Рашфорд ще „излезе“ с лентата в моя отбор за този кръг. Успех!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P