Fantasy Premier League GW2: Пасивност тази седмица… Превю на #GW2 #FPL

Мартин Георгиев
Стабилно начало на сезона и влизане директно в топ 1 милион, което за първите кръгове е повече от добре. Нека да видим какво ни е подготвил кръг 2.

fpl gw 2

Ревю на GW1

Много съм доволен от първия кръг през този сезон, но си мисля, че всичко можеше и да е доста по-добре ако не бяха двата blank-a на ужасно игралите срещу Уулвс Рашфорд и Фернандес. Но нека да не съм нагъл… 81 точки са супер приличен резултат и ме вкарват точно на прага на топ 500к, което е силен старт на сезона.

gw 1 team martin georgiev

Щастлив съм, че взех правилните решения с Диас, Педро, Еступинян, Салиба и т.н. Също така се радвам, че в последния момент реших да взема Чилуел вместо Колуил, което ми спести 0.1 милиона. Покачването на цената на Сака, Чилуел, Салиба, Диас и Еступинян е също атестат за това, че отборът ми е в добро състояние. Май обаче направих грешка с вратарския пост, за която си мисля, че ще си платя през следващите кръгове.

Отборът за GW2

gw2 fpl team martin georgiev

Тази седмица мисля да не си използвам безплатния трансфер, за да имам 2 през следващата седмица. Смятам, че имам достатъчно широчина в състава си, за да си го позволя.

На вратата поставям Търнър, което е страшен риск, но Шефилд Юнайтед хич не ми харесаха, а Форест са изключително по-стабилни у дома (ако използваме данните от предния сезон). Стийл като гост на Уулвс мисля, че ще допусне, защото вълците играха супер срещу Юнайтед, създавайки над 2 xG… Все нещо ще влезе този път. Дано Стийл не падне като цена след кръга.

В защита отново риск – оставям играчи като Шоу и Салиба на пейката, но смятам, че Пау и Чилуел имат по-добри мачове. Май до последно ще обмислям все пак мястото на Еступинян, но засега е това. Еступинян трябваше да има поне 3 асистенции в миналия мач.

В халфовата линия няма промени, въпреки че Рашфорд и Фернандес определено вече са на изпитателен срок. Няма никакъв шанс Юнайтед да направят втори подобен мач като този срещу Уулвс в понеделник. Защитата на Тотнъм е доста „палава“ към този момент и е доста подходяща за добрите контри на Юнайтед.

Напред съм с Холанд и Жоао Педро.

Да, липсва Салах, но смятам, че Борнемут е много, много труден двубой за Ливърпул и това 9:0 от миналия сезон на Анфийлд няма да се получи.

Топ 3 играчи да купите за GW2

Муса Диаби (6.5), Астън Вила: 8.6% ownership. Много ми харесва този футболист, който дори вкара в кошмарния първи кръг срещу Нюкасъл. Изключително бърз и със сигурност по-добър finisher от играчи като Леон Бейли примерно. Очаквам Вила да смачкат Евертън у дома, а другия кръг са гости на Бърнли, така че според мен е супер за 2 кръга, а дори и срещу Ливърпул в GW4.

Антъни Еланга (5.0), Нотингам Форест: 0.9% ownership. Скандален differential, който е супер бърз и според мен доста подценен. Шефилд Юнайтед имат „палава“ защита и Форест ще вкара поне 2 гола. Нищо чудно Еланга дори и да вкара.

Матеус Куня (5.5), Уулвърхямптън: 0.5% ownership. Още един differential, който имат под 1% собственост. Куня пропусна света срещу Ман Юнайтед, а сега предстоят домакинства на Брайтън, гостуване на Евертън и такова на Палас. За 5.5 милиона е супер опция, особено ако искате малко да дръпнете пред останалите, които примерно имат Жоао Педро.

Топ 3 играчи да продадете за GW2

Каору Митома (6.5), Брайтън: 38.5% ownership. Не съм изобщо фен на този футболист и смятам, че ще му е трудно в този мач срещу Уест Хям – очаквам малко или много той да загуби титулярното си място към декември. След 2-3 слаби мача ще започнат да го разкарват доста хора, затова аз бих го продал още сега, защото мачове с Уулвс и Уест Хям изглеждат лесни, но само на хартия…

Рийс Джеймс (5.5), Челси: 16.5% ownership. Цели 16 процента имат все още Джеймс… Не сте ли чули?! Не може да се разчита на този футболист, който е контузен ОТНОВО. Бягайте по-бързо, защото цената ще падне скоро.

Трент Александър Арнолд (8.0), Ливърпул: 18.6% ownership. Аз бих бягал далеч… Просто е скандално този играч да струва толкова много след като очевидно отново няма да играе в халфовата линия на Ливърпул. Купуването на Ендо е паник покупка, която няма да подобри защитата на Ливърпул дори една милимунда. Ако толкова искате защитник на Ливърпул, то вземете Ван Дайк за 2 млн по-малко и ги инвестирайте на друго място.

Капитан за GW2

Моят капитан отново ще е Ерлинг Холанд, но ако имате Салах, то не е лош вариант да изберете и него.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P