Fantasy Premier League DGW29: Огромен двоен кръг! Време е за bench boost?! #GW29 #FPL

Мартин Георгиев
29-ти кръг в нашата любима фентъзи игра предстои. Натискам чипа за бенч бууст, завършвайки 4-кръговия план, който имах след уайлдкарда.

fpl dgw29

След 2 кръга пауза се завръщам с моите мисли за един от най-големите кръгове досега в сезон – Double Gameweek 29, в която цели 12 отбора ще имат по два мача. Хайде да видим каква ще я свършим тази седмица…

Резултатите на Мартин Георгиев за GW28

Най-накрая се доближавам до целта ми топ 1k! Изминалия кръг, който изглежда вече далечен, направих правилни избор с капитан Сака, което ми донесе над 60% ръст в overall класирането и от 4100 място, то се доближих на 7 точки от топ хиляда, като текущо съм 1541-ви в света и 9-ти в България. Може би ако имах някой друг вместо Марч, то щях и да съм още по-напред, но халфът на Брайтън е ключов за дългосрочната ми игра, така че съм доволен.

fpl резултати gw28

Отборът на Мартин Георгиев за DGW29

Ох, какво да ви кажа… Много дилеми има тази седмица и може би около 20 пъти сменях това, което мислих да направя. Както виждате нямам Холанд и планирах да го върна, защото смятам, че ще „избухне“ срещу Ливърпул, но май норвежецът наистина е контузен и вероятно ще пропусне ранния съботен мач. Вече сме петък преди обяд, а Холанд не е тренирал тази седмица изобщо. Не вярвам на една тренировка малко над 24 часа преди мача той да е титуляр. Така че реално си промених стратегията заради него…

А и може би май стана по-добре, защото в състава си имам цели 12 играчи с двоен кръг и резонно ще активирам своя чип „bench boost“, който ще добави точките на пейката ми към общия брой точки за кръга.

Имам още един трансфер този кръг, в който мога да заменя Бен Уайт за някой защитник с двоен кръг, но домакинство на Арсенал срещу Лийдс според мен е супер двубой за „артилеристите“ и не е невъзможно Уайт да има повече точки от някои играчи с двоен кръг.

Като цяло запазвам втория си трансфер за другия кръг, в който потенциално да върна Холанд и да махна Тоуни и Феликс, които смятам, че няма да са толкова ефективни в кръговете до края.

fpl otbor double gameweek 29

Топ 3 играчи да купите за GW29

Джейсън Стийл (3.9), Брайтън – 1.8% ownership. Е, дали някой е очаквал, че 3.9 вратар ще е супер ключов в кръговете до края? Стийл, поне според Де Зерби, измества Санчес като титулярен вратар на Брайтън и се превръща с уникален differential до края на сезона, защото Брайтън ще имат общо 3 двойни кръга. Разбира се, винаги може Де Зерби да се „избъзика“ с нас и отново да върне Санчес титуляр… Така че си е риск, както всичко в FPL.

Доминик Соланке (5.5), Борнемут – 2.0% ownership. Пореден шок от мен, но тук по-скоро искам да търся някакви брутални диференциални, отколкото да ви говоря клишета за играчи като Фернандеш, Мадисън или Шоу… Соланке има две домакинства в този кръг срещу Фулъм и Брайтън, като особено ми харесва първия мач, защото Фулъм ще е без мениджъра си, което може да окаже някакво влияние. Ако имате място за евтин нападател и сте назад в класирането, то според мен си заслужава риска.

Марсел Сабицер (4.7), Ман Юнайтед – 0.0% ownership. Още не съм сигурен, че видях правилно – никой не е селектирал Сабицер в отбора си??? За тези пари и с оглед на качествата на играча, то смятам, че австрийският капитан ще изиграе поне 110 минути общо в мачовете на Юнайтед в този двоен кръг. Очаквам Фернандеш и Сабицер да са част от динамична и ротираща се халфова линия и защо не Сабицер да събере поне 1 асистенция.

Топ 3 играчи да продадете за GW29

Трент Александър-Арнолд (7.3), Ливърпул – 18.5% ownership. Изобщо не съм фен на играчите на Ливърпул през сезона, дори и на Салах. Просто 7.3 за защитник като Трент не си заслужава по никакъв начин, защото на Ливърпул предстоят две гостувания на Ман Сити и Челси и после мач с Арсенал. Според мен и в трите мача мърсисайдци няма да имат сухи мрежи, така че разчитате тук изцяло и само на асистенции (или голове) от Арнолд. Има по-добри опции за тази цена, въпреки двойния му кръг.

Ерлинг Холанд (12.0), Ман Сити – 74.6% ownership. Малко чийтвам, защото явно е контузен, но 3/4 от играчите в FPL все още разчитат на норвежеца. Според мен сега е идеален момент да се възползвате от двойните кръгове на нападатели като Тоуни, Феликс, Хаверц, Уоткинс и т.н. и да продадете норвежеца поне за 1 кръг. Аз ще предприема този риск.

Дани Уорд (4.0), Лестър – 24.4% ownership. Уорд май също загуби титулярното си място, като на доста места се очаква Иверсен да е титуляр в двойни кръг на Лестър. А и мачовете на лисиците не са от най-добрите за защитата на отбора, която е трагична – Палас може би ще се хвърлят в атака, за да впечатлят новия си стар мениджър Ходжсън, а а Вила винаги може да вкара на всеки тим. Може би е време да смените уелския национал с „резервата“ му Иверсен или със Стийл от Брайтън.

Капитан за GW29

За мен има няколко опции за капитан за този кръг – Маркъс Рашфорд, Бруно Фернандеш или някой от тримата халфове на Брайтън. Ако ви притеснява „жълтия знак“ върху името на Рашфорд, то аз бих дал лентата на Фернандеш. Но често казано смятам, че английският национал ще е на 100% на линия и ще вкара поне 2 гола в двата предстоящи мача на „червените дяволи“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P