Евровизия 2019 стартира! Холандец фаворит на букмейкърите, Мадона пее за 1 милион долара

Стефан Ралчев
Евровизия 2019 стартира официално с представяне на участниците в конкурса. Тазгодишното издание на европейския песенен конкурс се провежда в Тел Авив, Израел.

Представителите на 41-те участващи страни преминаха по оранжевия килим на площад Хабима в центъра на града. Причината килимът да бе оранжев, а не в традиционния за такива събития червен цвят, е, че именно оранжевото е цветът на логото на спонсора на Евровизия 2019 – израелския генеалогичен сайт Май Херитидж (MyHеritage).

Надпреварата ще се проведе в Експо центъра в Тел Авив от 12 до 18 май. Двата полуфинала ще се състоят във вторник и четвъртък, а финалът е в събота. Тази година България не участва в конкурса за песен.

Очаква се кулминацията на Евровизия тази година да е участието на Мадона, за което според информациите е получила 1 милион долара от организаторите. Според букмейкърите победител в конкурса ще бъде Дънкан Лорънс от Холандия с песента Arcade. Според букмейкъра Winbet холандецът е с най-голям шанс за успеха и получава коефициент 3.05. Доста след него е представителя на Швеция с коефициент 4.60. На трето място с коефициент 6.20 за успех в песенния конкурс е представителят на Франция от марокански произход Билал Хасани. 19-годишният изпълнител първоначално не бе считан за особен фаворит, но в последните няколко седмици буквално подлуди интернет каналите за музика и социалните мрежи.

Winbet дава възможност за залози и за двата полуфинала. В единия – на 14 май, безспорен фаворит е Гърция със ставка 2.25, следвана от Австралия с 4.30 и Кипър с 6.00. Кипърците тази година ще бъдат представени от гръцката звезда с грузински корени Тамта с песента “Replay”. В другия полуфинал фаворит е Холандия с 2.45, следвана от Швеция с 4.40 и Русия с 5.20. Завръщането на Сергей Лазарев в Евровизия е една от основните теми около надпреварата. Изпълнителят, който е продуциран от Филип Киркоров, финишира на трето място през 2016 година.

Британската платформа Bet365 също определя Холандия като най-сериозен фаворит за първото място – коефициент 3.25, следва Швеция с 4.50, Франция с 6.50 и Русия с коефициент 7.50. Букмейкърът обаче дава интересни възможности за други залози – един от тях е най-добър изпълнител от регион. Така на Балканите фаворит е Гърция с коефициент 1.50, следва Македония с 5.00, Сърбия с 6.00 и т.н. Фаворит сред скандинавските страни е Швеция с изключително ниската ставка от 1.28, следва Исландия с 4.33 и Норвегия с 8.00. Заложната къща също дава възможност за залози и за победители в двата отделни полуфинала.

Букмейкърът 1ХBet, който е оценен с оценка 4 от възможни 5 от Букмейкър Рейтинги, също фаворизира Холандия с коефициент 3.50 да спечели тазгодишната Евровизия. Тук Швеция също е с втори коефициент, но Русия е в Топ 3 със ставка 5.50 за сметка на Франция, която е котирана на четвърто място със ставка 6.50. Топ 5 допълва Азербайджан, която получава коефициент 10 да спечели песенния конкурс. И тук може да направите своя избор за най-добра страна на Балканите, сред скандинавските или балтийските страни.

За разлика от останалите къщи обаче 1ХBet предлага пазари за някои страни участнички да заемат място в Топ 2 – например Холандия получава коефициент 1.90 да е в Топ 2, Швеция е с коефициент 1.50 да бъде в Топ 4, а Русия да попадне също в крайната четворка получава ставка от 1.85.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P