Двукратният шампион с ЦСКА Евгени Йорданов: Вярвам, че Стойчо Младенов ще превърне отбора в страшилище!

Стефан Ралчев
Евгени Йорданов е 2 пъти шампион с ЦСКА (2005, 2008 година), има 101 мача и 27 гола във всички турнири. Има сериозен принос за титлата през 2005 година. А през 2008 година печели и Суперкупата на България с червените. Потърсихме бившия голмайстор на ЦСКА по повод актуалните промени в Борисовата градина. През последните години Евгени Йорданов е председател на областния съвет към БФС в Кюстендил.

Ето какво каза Евгени Йорданов пред екипа на БР Медия

-Евгени, как ще коментираш новините от последните часове на „Българска армия“?
-Така са преценили хората в ръководството, такива промени са направили. Не са приятни тези неща, но в ЦСКА знаете, че никога не е спокойно. Свикнали сме с това положение и знаем, че напрежението на Армията е повече, отколкото на другите места.

-Стойчо Младенов наследява Любослав Пенев. Какъв е твоят коментар?
-Стойчо Младенов е човекът, на когото най-много съм благодарен в моята кариера. Каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Той много добре знае моето отношение към него – истинска червена легенда. Надявам се и вярвам, както и всички фенове, с неговото завръщане ЦСКА да си стъпи на краката и отново да бъде онова страшилище, което е било преди години. Както и да показва играта, която приляга на отбора. Тук искам да отворя една скоба – моите уважения към Любо Пенев – голяма легенда на ЦСКА, но просто така се сучват нещата във футбола и особено в България.

Вижте какви бонуси и високи коефициенти за различни състезания предлага Палмс Бет

-Казваш особено в България – българските футболни ръководители нямат особено търпение към треньорите. Измина първи кръг от новия сезон и двама са уволнени…
-Така се случва и не мога да си обясня защо е така. Виждате на Запад как е, треньори не тръгват добре – случва се това време да продължи месец, дори година, но не ги уволняват след третия двубой. Тук на Балканите сме по-нетърпеливи и действаме доста емоционално и прибързано.

-Какво очакваш от Стойчо Младенов?
-Като мотиватор няма равен на себе си. Ние, които се интересуваме от футбол и сме били фенове на ЦСКА още от деца, знаем за какъв човек става въпрос. Побиват те тръпки като знаеш какво е дал на този клуб и се изправи срещу теб в съблекалнята. Няма нужда да говори и да те мотивира допълнително преди мач. Аз бях един от късметлиите той да ми бъде треньор в ЦСКА.

-Да, но как чужденците ще разберат това, което сте преживели ти и българските футболисти? Как мотивацията ще стигне до тях?
-Наистина, не можем да очакваме от чужденците подобна емоционалност, каквато ние имаме относно ЦСКА. Но те пък са професионалисти и са длъжни да защитават максимално червената фланелка. Лично на мен ми се иска в ЦСКА да виждам повече българи. Тогава ЦСКА ще заприлича на себе си, ще бъде отбора, който искат да виждат феновете. Но пък това не трябва да става и на сила – не трябва да става даром. Иска ми се младите момчета да си воюват за титулярното място.

-Само преди няколко дни се случиха неприятни сцени след равенството с Лиепая на „Армията“. Полицаи влачиха по земята Стойчо Стоилов. Как ще коментираш тази ситуация?
-Не бива да се случват такива неща, защото не са приятни. Но ги разбирам и феновете. Такъв толеранс, какъвто имаха и имат футболистите, по наше време нямаше как да се случи. Вие много добре знаете, че такива неща или подобни, по наше време се случваха за много по-безобидни ситуации. Но чак до такива крайности не трябваше да се стига. Но каквото и да се каже за привържениците на ЦСКА – те са най-великите. Тази маса е най-големият капитал на ЦСКА и това трябва да е ясно на всички.

-Предстои реваншът срещу Лиепая само след три дни. Ще успее ли ЦСКА да елиминира съперника?
-Стойчо Младенов е достатъчно опитен специалист и добре си знае работата. ЦСКА е по-класният отбор и смятам, че ще отстрани Лиепая. Вярвам, че когато идва нов треньор, това е допълнителен импулс и живец в отбора.

-Ще успее ли ЦСКА обаче да извърви пътя към шампионската титла, която е така мечтана от цялата червена общност?
-Виждате, че в последните години най-сериозен отпор на Лудогорец оказва именно ЦСКА. Вярвам, че тази година ще се преборят за първото място. Но нека бъдем и реалисти – щом Лудогорец спечели десет поредни титли, има доста неща, в които се справят по-добре. Но съм сигурен, че скоро ЦСКА ще стъпи пак на първото място.

евгени йорданов3

евгени йорданов

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P