Евентуалният нов собственик на Левски вече похарчил първите пари по сделката

Стефан Ралчев
Компанията е платила 100 000 евро за одита

Компанията „Спорт Рипъблик“ вече е направила сериозен разход при първоначалните си намерения да придобие мажоритарния пакет акции на Левски. Дружеството, което е дъщерно на опериращото в България „Юнайтед груп“, е заплатило около 100 хиляди евро за дю дилиджънс, или както се писа – одит на Левски.

Букмейкърът Palmsbet предлага страхотни бонуси и игри за своите любители

Процедурата отне около два месеца, през които кандидат-купувачът е получил подробна финансова картина за текущото състояние на клуба, включително и дългове, които възлизат на около 30 милиона лева, 10 милиона от които са към Националната агенция по приходите.

Има индикации, че ако „Спорт Рипъблик“ купи Левски, от „Герена“ ще си тръгне Иво Ивков, тъй като се очаква новият собственик да назначи друг изпълнителен директор, който да ръководи оперативно клуба.

Нови ръководни хора в Левски ще има още на 15 ноември, когато ще се проведе Общото събрание на акционерите. То трябва да гласува оставката на Константин Папазов от Надзорния съвет. А търговският директор Радослав Разпопов пък подаде оставка от УС. Не е изключено на събранието като гост да присъства представител на „Спорт Рипъблик“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P