Ето кой предложи Ясен Петров за треньор на България! Александър Димитров сам се отказал

Стефан Ралчев
След решението Ясен Петров да е новият национален селекционер стана ясно и кой е направил това предложение.

Емил Костадинов е предложил специалистът да заеме поста начело на България. Негово е било предложението и за Георги Донков. Това сподели самият Костадинов на пресконференцията след Изпълкома по-рано днес.

„Целта пред Ясен Петров е да обнови отбора. Тук водещото вече не са парите, а резултатите и изграждането на един боеспособен отбор. Договорът му ще бъде за 1+1 години“, коментира легендарният футболист.

„Четох, че Венци Стефанов е предложил Ясен Петров. Той не знаеше нищо по тази тема. Имаше комисия – аз, Йордан Лечков и Михаил Касабов, които се занимавахме с тази тема, така че това е мое предложение. Ясен Петров има по-голям опит като старши треньор – бил е треньор на доста отбори в България, както и в чужбина“, добави Костадинов.

„Не мисля, че Александър Димитров е загубил нашето доверие, но поради лични причини не пожела да бъде национален селекционер“, каза още Костадинов.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент на БФС на следващия Конгрес, той добави: „Обсъждахме и тази тема, която е много важна за нас. Мислел съм много по въпроса, но още не съм взел решение. В началото на март ще има Изпълком и тогава вече ще знаем ситуацията в България и дали можем да проведем Конгрес.“

Атанас Фурнаджиев обаче добави, че ако Конгресът бъде насрочен хипотетично за юни или юли, евентуалното избрано ръководство ще има време за управление около 5-6 месеца, тъй като редовният Конгрес трябва да се проведе януари догодина.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P