Ерлинг Холанд изравин чудовищно постижение на Меси и Луис Адриано

Стефан Ралчев
Норвежецът дори е по-добър, тъй като вкара петте гола за най-малко минути

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд пренаписа историята на Шампионска лига с представянето си срещу РБ Лайпциг. „Гражданите“ постигнаха разгромен успех със 7:0. Пет от головете бяха дело именно на норвежкия таран. Звездата на манчестърци обнови редица рекорди.

Четете нашите прогнози за мачове днес

Той се превърна в едва третия футболист, който бележи пет гола в рамките на един мач от най-престижния европейски клубен турнир.

Другите двама, постигнали това, са Лионел Меси и Луис Адриано. Аржентинецът го направи през март 2012 с екипа на Барселона срещу Байер Леверкузен. Адриано пък през октомври 2014 като футболист на Шахтьор Донецк срещу БАТЕ Борисов. Разликата е, че Ерлинг успя за 57 минути, докато на Меси бяха нужни 84, а на Адриано 82.

Едва на 22 години и 236 дни Холанд вече има 33 гола в Шампионска лига. Така се превърна в най-младия футболист, вкарал поне 30 гола в турнира. Освен това Холанд достигна кота 30 най-бързо от всички в историята – в рамките на 25 мача.

От началото на сезона националът на Норвегия вече има пет хеттрика за Ман Сити във всички турнири, с три повече от всеки един футболист, играещ в топ 5 европейските първенства. Той е първият играч от Висшата лига с поне пет хеттрика в рамките на сезон от 2016/2017, когато това стори Хари Кейн с екипа на Тотнъм.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P