Емил Велев: Да стана спортен министър?! Защо не

Стефан Ралчев
За първи и последен път ми се случи да седна зад волана след две бири

Легендарният Емил Велев, който е част от екипа на Букмейкър Рейтинги, се впуска в политиката на предстоящите избори на 4 април.

„Бях добър играч и треньор. Смятам, че и в новото амплоа мога да бъда също добър и перспективен. България е абдикирала от проблемите в спорта, там има какво да се направи. Трябва да се развие спортната медицина, трябва нов модел на управление в ученическия спорт. Бих искал да променя доста неща в спортната инфраструктура, в съседните държави построиха редица модерни стадиони,“ коментира Емил Велев при гостуването си в БТВ тази сутрин.

На въпрос, какво бъдеще вижда за себе си евентуално като депутат и може ли да стане спортен министър, Велев отговори: „Спортен министър!? Защо не…“

Последният треньор, извел Левски до шампионската титла (през 2009 година), се върна и на инцидент от миналата година, когато бе заловен да кара автомобил след употреба на алкохол: „Изпих две бири след мач, седнах зад волана и полицията ме спря за проверка. Това не беше правилно, случи ми се за първи и последен път“. Тогава Емил Велев обясни, че това се дължи на хапчетата, които взема за кръвно налягане.

Запитан от водещия Златимир Йочев как ще си контролира кръвното налягане, което неминуемо ще вдига, ако влезе в парламента като депутат от левицата, Велев отсече: „Има вече нови медикаменти, ще се справя“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация