Емблематичният Силвио Берлускони диагностициран с напреднал стадий на левкемия

Стефан Ралчев
Заболяването е на специален вид стволови клетки в костния мозък

Бившият собственик на Милан и настоящ почетен президент на Монца Силвио Берлускони е диагностициран с левкемия, съобщават медиите в Италия. Диагнозата е била поставена след поредния му прием по спешност в миланската болница „Сан Рафаеле“.

Всеки ден може да следите нашите футболни прогнози от специалисти

В сряда бившият премиер на Италия постъпи в болницата заради респираторни проблеми.

През 2016 г. Берлускони, който четири пъти заемаше премиерския пост, претърпя тежка сърдечна операция. В миналото пък той имаше и рак на простатата. През 2020 г. той премина и през COVID, след което бе приет на няколко пъти в болница.

Миланската болница „Сан Рафаеле“ предостави актуална информация относно здравното състояние на президента на Монца Силвио Берлускони, който бе приет по спешност и бе диагностициран с левкемия.

От клиника разкриха, че левкемията на Берлускони е рак на специален вид стволови клетки в костния мозък. Той ще бъде подложен на нов метод лечение на рак в напреднал стадий.

Ето какво написаха от болницата „Сан Рафаеле“:

„Президентът Силвио Берлускони в момента е в интензивно отделение за лечение на белодробна инфекция. Инфекциозното състояние е част от хронично хематологично състояние, на което той е бил носител от известно време: хронична миеломоноцитна левкемия, чиято персистираща хронична фаза е установена и липсата на еволюционни характеристики при остра левкемия“.

„Настоящата терапевтична стратегия включва лечение на белодробна инфекция, специализирано циторедуктивно лечение, насочено към ограничаване на негативните ефекти от патологичната хиперлевкоцитоза и възстановяване на съществуващите клинични състояния“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P