Efbet стана генерален спонсор на футболното ни първенство

«Букмейкър Рейтинги»
Първа професионална лига от днес вече има нов генерален спонсор. Това е компанията за спортни залози Efbet, която ще работи в сътрудничество с БФС и „Футбол Про Медия“, която притежава телевизионните права за излъчването на шампионата. В резултат на него роднияj футболен елит вече има и ново име – Efbet Лига.

Срокът на контракта е за следващите 2 години, като той беше презентиран от управителя на Футбол Про Медия Атанас Караиванов, маркетинг мениджъра на efbet Емил Кънев и изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

И тримата бяха категорични, че ходът се прави с цел осигуряването на допълнителни приходи на отборите от българския футболен елит и няма основания да се търси евентуален конфликт на интереси.

„Новото първенство ще се казва efbet Лига. Трябваше в кратки периоди да създадем лого, което да отговаря на нивото на футбола, а също и на европейските нива. Мисля, че се получи страхотно. Много е важно как изглежда един продукт. Ще работим с колегите за създаването на по-добра „шапка” на този продукт”, каза маркетинг директорът на Efbet Емил Кънев.

„Важно е средствата, които влагаме в такива начинания, да се изразходват по правилен начин. Спонсори сме на 10 отбора от efbet Лига, редица други от Втора Лига и Трета, а също така помагаме и на много тимове от окръжните групи. Из цялата страна има изключително много отбори, които имат нужда от помощ. Да се осигурява футболна екипировка не е по силите им. Знаете, партньори сме с Баскетболната и Волейболната федерация, с националния отбор по волейбол… Искаме да вървим нагоре, но това зависи и от управленските методи на клубовете”, добави той.

Атанас Караиванов допълни: „Не мисля, че има какъвто и да е конфликт на интереси. Не очаквам реакция, поне засега. Тази седмица се случи една добра развръзка (визира срещата на футболните босове с премиера Бойко Борисов – б.р.), не искам да се връщам назад. Всеки е наясно с ангажиментите, които има. Търсенето на подобни конфликти е напълно излишно. Във футбола трябва да бъдат доволни всички страни, защото се опитваме да осигурим стабилност. До този момент го постигаме. Наше право е да определим фирма за генерален спонсор, както ние не сме правили проблеми какви фирми се появяват по рекламите на стадионите.

Трябва в най-близко време да се направи оценка на реалните приходи, които може да се получат от разпространението на мачовете. Така ще може да имаме реална представа за 2021 година. Не може да бъдем като в Турция или Румъния, но пък е много по-добре, в пъти по-добре от Хърватия, Сърбия и Македония, което пак е някакъв успех. Тук няма готови пари, а те се изработват от много хора и от много трудни моменти. Затова затваряме страницата с конфликта на интереси и гледаме какви са нашите реалности за това кой и какво може да направи за първенството ни.”

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация