Едмонд Назарян стана европейски шампион

Стефан Ралчев
Българският борец завоюва златния медал в категория до 60 килограма

Едмонд Назарян спечели европейската титла в категория до 60кг на Шампионата на Стария континент в Загреб.

Българският борец се справи на финала с молдовеца Виктор Чобану.

За 21-годишния Назарян това е втора европейска титла след тази от Рим през 2020-а, която обаче беше постигната в по-ниската категория до 55кг. На миналогодишното Европейско в Будапеща Едмонд трябваше да се задоволи със сребро, а на Световното първенство в Белград също отстъпи на финала.

В самата схватка Назарян беше изключително доминиращ и спечели с технически туш, като при резултат 9:0 в негова полза имаше видео преглеждане от реферите. Те присъдиха два фаула на молдовеца и още 4 точки на Назарян за успешно хвърляне, като той събра доста по-голям от необходимия брой за категорично представяне и безапелационна титла.

“Получи ни се и може да се радваме. Продължаваме подготовката за Световното, защото то е най-важното тази година”, каза Назарян.

“Срещата тръгна хубаво и бях спокоен. Така ни се получи”, допълни шампионът. “Това е титла в нова категория спрямо предишната, когато спечелих. Тя е плод на много труд и много лишения. Благодаря на семейството ми и на моя треньор Емил Иванов, който винаги ме подкрепя и винаги е до мен.

Благодаря и на цяла България за подкрепата, както и на семейство Ганчеви, защото без тях нямаше да върви нашият спорт”, каза още Назарян.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P