Антъни Джошуа – Кубрат Пулев: Коефициенти, анализ и къде да гледаме битката на 12 декември

Стефан Ралчев
Остава по-малко от месец до най-очакваната битка в професионалния бокс.

joshua-pulev

Антъни Джошуа срещу Кубрат Пулев се изправят един срещу друг на 12 декември в Лондон. Британецът залага четирите си шампионски пояса – тези във версиите WBA Super, IBF, IBO и WBO.

Кога и къде ще се състои битката

Боят ще се проведе на 12 декември 2020 г. в SSE Arena, Уембли (Лондон, Великобритания). Преместването се налага заради ограничителните мерки в борбата срещу коронавируса. По-специално – ограничението броя на зрителите на масови събития на закрито, което изключва „Арена O2“, където първоначално бе планиран мачът. Именно поради пандемията от Коронавирус Кубрат Пулев е твърде вероятно да лети за Лондон доста преди началото на мача. Това заяви Еди Хърн. Причината за ранното заминаване на българина за Лондон е притеснение от евентуално отлагане на двубоя. Както е известно, наскоро реваншът между Дилиън Уайт и Александър Поветкин беше отложен, след като руснакът се оказа заразен с коронавирус. Хърн се надява да избегне подобни проблеми с Джошуа – Пулев и затова предпочита да вземе допълнителни предпазни мерки. “Кубрат ще пътува скоро до Лондон. По-рано, отколкото си мислим, и ще влезе в “балона” няколко седмици предварително. Ще доведем Пулев тук. Ще се погрижим той да е в “балона”, в изолирана среда, защото просто не можем да рискуваме. Обикновено, вероятността един двубой да бъде отложен в последната седмица е между 5 и 10%. Сега шансовете това да се случи са 50:50. Когато става въпрос за битка от такъв калибър, трябва да бъдат взети допълнителни предпазни мерки. Това ще гарантира, че и двамата боксьори ще бъдат в “балона” отрано и под строг надзор”, добави Хърн.

Гигантска стрийминг услуга влиза в България

От 1 декември водещата световна спортна стрийминг услуга DAZN се разширява до повече от 200 държави и територии, сред които и България. Едно от първите събития, които ще бъдат достъпни на наша територия, е именно мачът на Кубрат Пулев срещу Джошуа. Първоначалната месечна такса за България е 2,99 лева. Почти със сигурност битката ще бъде предавана и по български телевизионен канал.

В каква форма е Антъни Джошуа

След невероятен шок и загуба от Анди Руис миналото лято (тогава коефициентите бяха 1.03 за победа на Джошуа и 14.90 за Руис), британецът в момента работи върху грешките си. Със сигурност Антъни Джошуа е фаворит в двубоя с Кубрат Пулев. Британецът, който е на 31 години, има 24 двубоя на професионалния ринг, от които 23 победи (21 с нокаут) и само 1 загуба (от Анди Руис).

В каква форма е Кубрат Пулев

Кубрат вече е на 39 години, а битката с Джошуа е вторият му опит да спечели пояса на IBF, където е задължителен претендент. Първият опит се провали с гръм и трясък преди няколко години, когато Пулев бе нокаутиран от Владимир Кличко в петия рунд. Засега това е единственото поражение в кариерата на българина, а след битката с Кличко той вече е спечелил осем битки. Цялата статистика на Кубрат Пулев е 29 двубоя, от които 28 победи (14 с нокаут) и само 1 загуба (от Владимир Кличко). Независимо от това, че все още не се е боксирал със състезатели от ранга на Джошуа, има хора, които вярват в победата му, включително и експерти. Ето аргументите на известния промоутър Боб Аръм: „Говоря с всички, включително с Еди Хърн. Казах му: „Не правете прибързани планове за двубой Фюри – Джошуа, защото Пулев ще победи Антъни. Ще обясня защо мисля така. Джошуа бе нокаутиран от Анди Руис, който е един нелош, среден боксьор, има силен удар, но нищо повече. А щом Руис може… Искам да кажа, че Антъни е уязвим. А Пулев е сериозен боксьор, здрав и корав. Не бих избързвал с уговорките на мач Джошуа – Фюри, това искам да кажа на Хърн. Когато Кубрат повали неговия човек, той ще ме разбере.“

Позиция в ранглистата

Джошуа – 1 (The Ring, BoxRec)
Пулев – 1 (IBF), 4 (WBO), 10 (WBA), 10 (The Ring), 13 (BoxRec).

Коефициенти

Победа за Антъни Джошуа – Betwinner дава коефициент 1.11 за победа на британеца. Ставката за успех на Кубрат Пулев е 8. Доста нисък е коефициентът „Да НЕ се изиграят всички рундове“ (тоест, мачът да приключи преди 12-тия рунд) – 1.22. А ако Кубрат Пулев издържи до края, ставката да бъдат изиграни всички 12 рунда е 4.00. Любителите на залозите може да използват и любопитния пазар „Кубрат Пулев да бъде пратен в нокдаун“ – коефициентът е 1.30.

Bet365 дава още по-нисък коефициент за победа на Антъни Джошуа – 1.083. Ставката за победа на Пулев е 7.00. Джошуа „Да победи с нокаут, технически нокаут или дисквалификация на съперника“ получава много ниската ставка от 1.33. Тук имате възможност да предположите „Над или Под 6,5 рунда в двубоя“. Ако смятате, че в срещата ще има „Над 6,5 рунда“ – коефициентът е 1.80. За по-малко от 6,5 рунда коефициентът е 1.90.

Bwin също влиза в тона на останалите водещи букмейкъри и дава отчетливо предимство за настоящия световен шампион и носител на 4 световни титли. Коефициентът за успех на британеца е 1.10, докато за Пулев е 6.50. Тук имате възможност да заложите на победител в дадени рундове, например победата да е постигната 1-6 рунд, 7-12 рунд и т.н.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P