Джони Велинов пред БР: ЦСКА е евробоецът, бием БАТЕ Борисов, а след това и Лудогорец!

Стефан Ралчев
Легендата на ЦСКА Георги Велинов даде интервю пред Букмейкър Рейтинги по повод предстоящия мач с БАТЕ Борисов в Лига Европа. Двубоят от втория квалификационен кръг е в четвъртък на стадион Българска армия от 20:00 часа.

Георги Велинов

-Господин Велинов, какво очаквате от мача, предвид информацията от Беларус за заразени футболисти с Коронавирус на БАТЕ Борисов?
-Аз не вярвам на някои неща, докато не видя с очите си. Знаем се и се познаваме. Така че приказките са едно, съвсем друго е действителността. Нека видим какво ще се случи в четвъртък и тогава да коментираме за заразени и т.н.

-Тоест, не сте убеден, че гостите имат проблеми, за които се пише в последните дни?
-Ще видим, нека изчакаме мача в четвъртък.

-ЦСКА изигра пореден труден мач – равенство във Варна срещу Черно море. Как ви се струва отбора?
-Всички мачове са трудни, всички скачат срещу ЦСКА и много добре знаете защо. Аз чакам и съм убеден, че тази година ще бъдем хегемон. Очаквам в четвъртък победа срещу БАТЕ Борисов, а след това в неделя да победим и Лудогорец. Евентуален успех в четвъртък знаете колко мотивиращо ще подейства на футболистите. Две победи в рамките на няколко дни и всичко приключва… Надявам се това да стане, защото имаме потенциал. Имаме добри футболисти, знам как работи Стамен Белчев.

-Въпреки някои критики срещу ЦСКА, отборът все пак показва характер в края на мачовете.
-Това е истински отбор, който се бори до края. Няма никакво значение кога ще вкараш головете, важни са точките. Във Варна бяхме близо и до обрата, който щеше да ни донесе три точки.

-Да ви върна на мача с БАТЕ Борисов. Пише се, че ЦСКА ще отмъщава за загубите на Левски и Литекс от беларусите отпреди години.
-За какво да отмъщаваме? Ние си играем за нашата кауза, за да покажем кой е евробоецът. Ние сме го показали през годините. Убеден съм, че ще победим и двата отбора.

-Ще липсва ли публиката на ЦСКА?
-Да, защото знаете колко е темпераментна. А и мачовете в Европа са по-различни и специални и винаги генерират по-сериозен интерес. Късметът бе на наша страна, домакини сме, но жалко, че няма да има публика.

-Някои се опитват да омаловажат моментното състояние на БАТЕ Борисов, сравнявайки ги с онзи отбор отпреди десетина години?
-Това е клуб с традиции. Може да са от 15-20 години, но нали знаете колко участия имат в евротурнирите?! (б.р. – БАТЕ Борисов има точно 152 мача в Европа от сезон 1999/2000, когато за първи път участва в Европа, до днес и 9 участия в групова фаза на Шампионска лига или Лига Европа). Не знам кой ги омаловажа, но БАТЕ Борисов е много добър отбор.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P