Дубай дава луди милиони за отбор при най-силните

Стефан Ралчев
Страната иска участник в Евролигата, а също и финалната четворка

Евролигата планира да се разшири в следващите няколко години. Според радио RAC1, базирано в Барселона, от ръководството на най-силната клубна надпревара на Стария континент ще обсъдят в следващите седмици възможно включване на отбор от Обединените арабски емирства.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите прогнози за футболни мачове

Според информацията, инициативата е на един от най-богатите хора на Арабския полуостров Абдула Ал Набуду. В Дубай се готови да инвестират 150 млн. евро през следващите шест години, с участието на спонсори от близките региони.

Планът на Абдула Ал Набуда е да изгради отбор с постоянно място в Европа за следващите 15 сезона, който да бъде домакин на Финалната четворка в турнира на богатите през 2025 и 2029 г. Ако бъде одобрен подобен ход, то Дубай може да се включи в Евролигата от 2024/2025, първо с уайлд кард, а след това и като пълноправен член.

Освен Дубай, като част от стретегията по разширяването на Евролигата влизат още Лондон и Париж. Целта е отборите да се увеличат до 22, а в бъдеще и до 24. Все още няма индикации за връщане на руските тимове в надпреварата.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P