Докторът, спасил Георги Петков: Три пъти си гълташе езика! Бях в шок как линейката не се отваря…

Стефан Ралчев
По всяка вероятност ще изпишат вратаря от болницата още утре

Докторът на Славия Дениз Йълмаз разказа за инцидента, който се случи с вратаря на белите Георги Петков. Ветеранът се строполи на земята след тежък сблъсък с Жорди Кайседо и само бързата намеса на доктора предотврати по-неприятни последици.

Bet365 България дава високи коефициенти за нашите мачове

„В първия момент като отидох при него проверих веднага дали диша. След като установих, че има проблеми с дишането, веднага му извадихме езика и опитахме да го върнем към играта. След като му зададох няколко въпроса, разбрах, че има комоцио и трябва да го транспортиран до болница.

Седнах върху него, защото знаех, че когато се върне в съзнание ще бъде в шок и така предотвратих да прави резки движения. Тези ситуации са много опасни за всеки човек, не само за спортистите. Трябва по най-бързия начин да се реагира и да се освободи трахеята, защото иначе човекът може да си отиде за секунди. Виждал съм и други подобни случаи. Трябва опит в подобни ситуации, защото иначе можеш да се паникьосаш“, разказва лекарят.

Той коментира и задната врата на линейката, която заяде и около 7-8 минути се мъчиха да отключат, за да може да поставят Петков на носилка.

Казах на шофьора на линейката, че трябва да го изпратим в болница, а той ми каза: „Вратата не ми се отваря!“ Аз го питах: „Как не се отваря? Трябва по най-бързия начин да го изпратим в болница“ Просто бях шокиран. За първи път ми се случва подобно нещо. Хипотетично, ако имаше проблем и с Кайседо, не знам какво щяхме да правим. Едната линейка се оказа, че не ни е достатъчна, а ако имаше и друг проблем, не знам какво щеше да се случи.“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация