Димитър Ангелов е новият треньор на Левски

Стефан Ралчев
Наставникът заменя Константин Папазов

Баскетболният Левски има ново име на треньорския пост. Това е Димитър Ангелов, който официално ще застане начело през новия сезон. Новината бе обявена от президента Константин Папазов пред Superbasket.bg. В последните седем години той бе част от треньорския щаб на „сините“. През последния сезон неговата роля бе още по-голяма и именно 42-годишния специалист водеше немалка част от мачовете на столичани, но тогава все още нямаше треньорски лиценз.

Win bet предлага коефициенти и за баскетболни двубои

В щаба на Анделов ще продължи да работи и Божидар Гьорев, който в последните години отговаря за сакутинка. Папазов допълни, че двамата ще бъдат в отбора, докогато искат, тъй като са показали лоялност. През 2021/2022 отборът от София спечели среброто в турнира за Купата на България и бронзовите медали в НБЛ.

Именно Папзов бе старши треньор в предходните пет години. За него  това бе трети период като наставник на столичани, преди това ги води от 1998 до 2004 година и от 2008 до 2015 г. На сметката си със „сините“ има пет титли, седем сребърни и още три бронзови отличия в българското първенство. Със столичани завоюва пет Купи на България, има още седем сребърни медала от съответния турнир, както и два бронзови. Трикратен шампион в Балканската лига, а срещу името му личат и две втори места в регионалната надпревара. На два пъти триумфира със Суперкупата на България.

Кариерата на 55-годишния специалист преминава още през Лукойл Академик и женския отбор на Академик Пловдив. Със „студентите“ е двукратен шампион в българския елит и може да се похвали с една купа на страната. Бивш селекционер е на националния отбор на България за мъже и на представителния тим на младежите до 20-годишна възраст, както и бивш асистент в треньорския щаб на „лъвовете“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P