Държавната комисия по хазарта заседава за лиценза на Еврофутбол: Отне го за 3 месеца [ОБНОВЕНА]

Стефан Ралчев
Първият букмейкър в България след промените – Еврофутбол, днес ще бъде обект на интерес. Ето и причината…

Еврофутбол лиценз ДКХ

Държавната комисия по хазарта е обявила на своя сайт заседание днес от 11:00 часа. Част от заседанието е само една точка, а именно:

1.Разглеждане на предложение за приемане на решения за прилагане на принудителна административна мярка по чл. 85 от Закона за хазарта.

  • Еврофутбол ООД за организиране на онлайн игри и залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета
  • Еврофутбол ООД за игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета

Късно вечерта на 24.03. в сайта на Еврофутбол се появи дълго съобщение за предстоящото заседание на Държавната комисия по хазарта.

Синтезирано информацията от него е, че на практика се закриват близо 800 търговски обекта, заети от над 2300 физически лица. Причината за отнемането на лиценза според Държавната комисия по хазарта са дължими публични вземания за държавни такси в размер на 328,9 милиона лева.

Отново чрез написаното от Еврофутбол става ясно, че след 21.02.2020 сметките на са им били запорирани, което е попречило на нормалното функциониране на дейността им. Така от днес (25.03.) пунктовете на Еврофутбол в цялата страна няма да отворят врати.

ЦЯЛОТО СЪОБЩЕНИЕ НА ЕВРОФУТБОЛ ЗА ЛИЦЕНЗА

Уважаеми клиенти, букмейкъри и партньори на Еврофутбол

В условията на извънредно положение, продиктувано от глобалната пандемия по повод Коронавируса (COVID-19), утре, на 25.03.2020 г., ще се проведе заседание на Държавната комисия по хазарта с единствена точка в дневния ред по отнемане на двата лиценза за организиране на хазартни игри на „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД.

Цялото съобщение ТУК


Държавната комисия по хазарта (ДКХ) в състав:

1.Георги Йорданов (председател на комисията)
2.Стоян Стоянов (член на комисията)
3.Паун Илчев (член на комисията)
4.Красимир Бояджиев (член на комисията)
5.Емил Захариев (член на комисията)

На свое заседание, проведено на 25.03.2020 г., Държавна комисия по хазарта (ДКХ) взе решение на основание чл. 85, ал. 1, т. 1 от Закона за хазарта да приложи принудителна административна мярка за временно отнемане за срок от три месеца на издадените лицензи на „Еврофутбол“ ООД.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок „Еврофутбол“ ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

Решенията на ДКХ по случая ТУК

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация