Дълговете на Левски към НАП са 11.8 милиона лева

Стефан Ралчев
За година и половина сините изчистили близо 4 милиона лева към треньори, футболисти, институции

Членът на Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров обяви, че задълженията към НАП са сериозни – 11,8 млн. лева. Също така допълни, че за година и половина “сините” са изплатили 3-4 милиона на различни хора и институции. Ако това действие не е било сторено, то Левски е приключвал съществуването си.

PalmsBet предлага атрактивни коефициенти за мачовете на Левски в Първа лига

“Задълженията към НАП са сериозни. По моя справка към 1 март са 11 800 000 лева. Другото, което е безспорно, е, че Левски трябва да си плаща данъците. Имаше проблеми, но сега приоритет №1 трябва да са плащанията към НАП. Нямаме стратегически инвеститор и трябва да се справяме сами. Трябва да направим план тези задължения да бъдат изчистени в следващите няколко години. Имахме среща с НАП и те предложиха няколко варианта. Стигна се до споразумение 30% от приходите да отиват към НАП. За мен това е най-мекото споразумение. Има някои законови ограничения и трябва да се спазват както от Левски, така и от НАП. Споразумението за 143 хил. лева изтече. За да се сключи ново споразумение, трябва да мине ревизия. Законът не позволява да се удължи предишното. Една такава ревизия на НАП може да продължи 5-6 месеца. След това сядаме и се договаряме колко трябва да плащаме. Приоритетно за Левски трябва да стане плащането към НАП.

Но това няма да е достатъчно. Трябва да продължим да си плащаме и текущите задължения. Затова трябва да предприемем стъпки. Едната е увеличаване на капитала, другата – дарителска кампания. Ще има и други стъпки, чрез които дългът към НАП да стане по-малък и съответно управляем. Да можем да го плащаме и да не ни притеснява.

Чисто законово с НАП не се сключват споразумения както си го представят хората – от едната страна НАП, а от другата Левски. Извадил съм си старото споразумение. На него не пише споразумение, а разрешение за разсрочване.

Накрая са всички задължения – признати и непризнати и погасителен план, а под тях стои подписа на изпълнителния директор на Агенцията по приходите. Няма подпис на Левски. Това пак е споразумение, защото сме се разбрали с тях, но всъщност е разпореждане да плащаме. В един момент не сме го правили.

Сега пак ще е разпореждане 30% от приходите, които постъпват по сметката на Левски, да отиват към НАП. Едното е временно решение, а другото – дългосрочно. За да се случи дългосрочното, трябва да мине проверката на НАП. Това се решава със стъпки и ние сме ги предприели.

Преди година и половина имаше огормно количество задължения към други лица. Сумите, които са изплатени, са над 3 млн. лева. Може да стигат и до 4 млн. – зависи кои задължения включваме. Няма как да не ги платим. Милион и шестотин хиляди платихме на Хубчев и Насиру. Ако не ги платим, оставаме без лиценз и присключваме целия филм.

Към днешна дата такива задължения няма. Има едно за дребна сума, която този месец ще бъде платена. Такива стари задължения няма, ръководството трябва да се старае да не допуска нови. Идва ред на НАП.

НАП защитава интересите на държавата и той е да си събере парите. Когато предприемаме стъпки, и те са видими, всички пари отиват към НАП. Когато се вижда, че се плащат текущите задължения, НАП няма интерес да не сключат дългосрочно споразумение. Ние и сега имаме споразумение, но не е дългосрочно.

Левски изплати 3-4 млн. лева, които бяха много важни. Ако ги нямаше, щяха да отидат в НАП. Сега тях ги няма, имаме увеличени приходи благодарение на нашата работа и най-вече тази на г-н Стоилов. Няма да е сериозен проблем да плащаме на НАП”, заяви Димитров.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P