Дадоха 22 месеца затвор на Самуел Ето`о заради укриване на данъци

Стефан Ралчев
Камерунецът ще трябва да плати и солидна глоба

Президентът на футболната федерация на Камерун и легендарен доскорошен футболист Самуел Ето‘о се призна за виновен пред испански съд за укриване на данъци в периода от 2006 до 2009 година, докато играеше за Барселона. Той беше осъден за това провинение на 22 месеца условно, съобщи вестник „Марка“.

Четете футболни прогнози за деня в Букмейкър Рейтинги

Обвинението поиска камерунецът и неговият агент Хосе Месалес да бъдат осъдени на четири години и шест месеца затвор, но съдът смени присъдата с 22 месеца условно за Ето’о и една година условно за неговия агент. Ето’о също така трябва да плати глоба от 1,8 милиона евро, а Месалес – 905 хиляди евро.

Според източника, Ето’о не е платил данъци в размер на 3.87 милиона евро, докато е играел в Барселона.

„Признавам вината си и ще платя, но нека се знае, че тогава бях дете и винаги съм правил това, което моят „баща“ Месалес ме помоли да направя“, каза Ето’о. Месалес пък отказа да даде показания.

41-годишшният камерунец се оттегли от футбола през 2019 година, а за последно игра в Катар. Той е носил още екипите на Реал Мадрид, Майорка, Барселона, Леганес и Еспаньол, италианските Интер и Сампдория, английските Челси и Евертън, турските Анталияспор и Коняспор, както и Анжи Махачкала в Русия. Става шампион на Испания три пъти и носител на Шампионска лига, два пъти печели Купата на Испания и Италия, Суперкупата на Испания, веднъж Серия А, Суперкупата на Италия и клубното световно първенство.

С националния отбор на Камерун той изигра 118 мача, в които отбеляза 56 гола, което е рекорд в историята на тима. Ето’о стана шампион на Олимпийските игри (Сидни 2000), двукратен носител на Купата на африканските нации (2000, 2002). Четири пъти е обявен за играч на годината в Африка. През декември 2021-а Ето’о беше избран за президент на Камерунската футболна федерация.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P