Четирима от ЦСКА пропускат дербито с Лудогорец

Стефан Ралчев
Махмутович е наказан, други трима са контузени

Треньорът на ЦСКА Саша Илич няма да може да разчита на четирима футболисти за дербито на върха с Лудогорец в събота от 20:15 часа в Разград. Наказан за сблъсъка е централният защитник Енес Махмутович, който получи петия си жълт картон от началото на сезона при победата с 1:0 над Черно море.

бонус код за Winbet ви носи още възможности за бонуси

Аут заради контузии пък са Браян Морено, Жеферсон и Брадли де Нойер. Колумбиецът получи травма в двубоя с разградчани на „Армията“ и все още не е възстановен, а бразилецът вече повече от месец лекува разтежение от вечното дерби с Левски.

Ситуацията за Де Нойер пък не изглежда никак добра. Той бе задраскан от треньора Саша Илич в последните седмици заради несериозно отношение, но получи шанс да се докаже срещу Черно море. На почивката нидерландецът замени Иван Турицов, който изпита болки през първата част.

Едва минута след появяването си на терена обаче Де Нойер се контузи. Това стана в опит да спаси излизаща от терена топка. Тогава 25-годишният футболист стъпи в дупка малко зад страничната линия и усука коляното си. Той получава лекарска помощ в продължение на няколко минути. След това се върна в игра, но малко след това стана ясно, че не може да продължи.

Днес нидерландецът ще премине пълни медицински изследвания и ще стане ясно състоянието му. На „Армията“ се опасяват, че той може да е скъсал връзки, което ще го извади от терените за няколко месеца. Де Нойер не бе играл от 17 април. Тогава той започна като титуляр във вечното дерби с Левски. В него бекът не бе на ниво. В последната минута защитникът дори направи дузпа – игра с ръка в пеналта. Наказателният удар, изпълнен от Ивелин Попов, обаче бе спасен от Густаво Бусато.

На линия за Лудогорец пък ще са капитанът Юрген Матей, изтърпял двата си мача наказание за 9 натрупани жълти картона, както и Амос Юга, който е напълно възстановен от травмата, която го мъчеше в последните седмици. Състоянието на Иван Турицов също не е притеснително.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P