Челси се похвали с най-скъпия вратар в света!

Стефан Ралчев
Ето че имаме най-скъпия вратар в историята на футбола. Сделката е от Атлетик Билбао в Челси и става въпрос за Кепа Арисабалага. Лондончани привлякоха стража с договор за внушителните седем години. Така Кепа стана най-скъпия вратар, подобрявайки рекорда на Алисон Бекер, който премина от Рома в Ливърпул.

Челси подписа договор за седем години с испанския национал Кепа Арисабалага, информира официалният сайт на клуба. 23-годишният баск е най-скъпият вратар в историята, след като Атлетик (Билбао) получи 71 милиона паунда!

Така Кепа Арисабалага подобри рекорда на бразилеца Алисон Бекер, който преди 20 дни премина от Рома в Ливърпул срещу 66,8 милиона паунда. Испанският национал ще замени на вратата на Челси Тибо Куртоа, който вчера премина от „Стамфорд Бридж“ в Реал (Мадрид).

Кепа Арисабалага има 53 мача за Атлетик (Билбао) в Примера дивисион, като игра за „лъвовете“ в рамките на два сезона. Той има и един мач за националния отбор на Испания, като беше в състава на „червените фурии“ за Мондиал 2018.

През януари тази година вратарят поднови договора с баските до лятото на 2025 година, въпреки че имаше сериозен интерес от Реал (Мадрид). Той става вторият ключов играч, който напуска „Сан Мамес“ през тази година след Аймерик Лапорте, който беше продаден през зимата на Манчестър Сити за 57 милиона паунда.

„Толкова много неща ме привлякоха в Челси. Трофеите, спечелени от клуба, играчите в отбора, Лондон като град и Висшата лига. Като съберем всички тези фактори, ще стане ясно колко много се радвам, че Челси реши да ме вземе в редиците си и да ми се довери. Този трансфер е важно решение за мен, кариерата ми и личния ми живот“, коментира Кепа пред сайта на „сините“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P