Чехия: Превю на отборите на Евро 2024 [ГРУПА F]

Мартин Георгиев
Чехия е в Група F заедно с отборите на Грузия, Португалия и Турция.

czechia national team

Име: Чехия
Селекционер: Иван Хашек
Прякор: Народни тим
Първо участие на турнира: 1960 година (като Чехословакия)
Най-добро представяне: Шампион (1976 година – като Чехословакия)

Как стигнаха до Европейското първенство

Чехия бе част от най-равностойната квалификационна група за Евро 2024, след като цели 4 от 5 тима завършиха с 10 или повече точки. Чехите завършиха на второ място с 15 точки, колкото и победителя в групата Албания. Въпреки само едната загуба, то класирането на чехите бе трудно – тимът имаше цели 3 равенства.

Ключовият играч на Чехия

Далеч сме от времената на Недвед, Поборски и Колер, но в състава на Чехия все пак личат имена като Томас Сучек и Цуфал, които са титуляри в Уест Хям. Но аз ще се концентрирам върху Патрик Шик, който бе на 1 мач от требъл с Байер Леверкузен. Нападателят определено е в много добра форма, като на няколко пъти буквално вадеше аспирините от тинята. Да не забравяме, че той спечели гол на турнира на Евро 2020, а и бе най-резултатният играч на турнира заедно с Кристиано Роналдо с по 5 попадения.

Прогноза за представяне на Евро 2024

Освен фаворитът Португалия, групата на Чехия е доста равностойна. Не очаквам сериозно геройство от чехите, но може би ще завършат на трето място в групата си и според мен за жалост няма да продължат напред, тъй като ще бъдат сред слабите 3-ти отбори.

Състав на Чехия за Евро 2024

Вратари: Витеслав Ярош (Щурм Грац), Матей Ковар (Байер Леверкузен), Йиндрих Станек (Славия Прага)

Защитници: Давид Дудера (Славия Прага), Адам Габриел (Мидтиланд), Томас Холеш (Славия Прага), Робин Хранач (Виктория Пилзен), Давид Юрашек (Хофенхайм), Ладислав Крейчи (Спарта Прага), Томаш Вълчек (Славия Прага), Ярошлав Зелени (Спарта Прага), Давид Зима (Славия Прага)

Полузащитници: Томас Сучек (Уест Хям), Антонин Барак (Фиорентина), Матей Юрашек (Славия Прага), Ондрей Лингър (Фейенорд), Михал Садилек (Твенте), Павел Шулц (Виктория Пилзен)

Нападатели: Адам Хложек (Байер Леверкузен), Патрик Шик (Байер Леверкузен), Томас Чори (Виктория Пилзен), Мойимир Читил (Славия Прага)

czechia national team

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P