Шампионска лига преди старта: Съвети за залози, по-специални пазари и за какво да внимаваме?

Даниел Илиев
Най-комерсиалният клубен турнир се завръща. Ето какви интересни пазари предлагат буймейкърите броени дни преди старта на Шампионската лига.

Прави впечатление, че букмейкърите фаворизират Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. За първите е ясно – всяка година целта на баварците е спечелването на трофея. Що се отнася до Манчестър Сити, ситуацията през този сезон е различно. Отборът стартира нелепо своята кампания във Висшата лига, като дори се появиха спекулации, че напускането на Микел Артета е в основата на „разгадаването“ тактиката на Гуардиола. Испанският специалист трябва да реагира с постигането на убедителни победи, а трофей в Шампионската лига определено би бил добър стимул за опровергаването на твърденията, че Артета е бил мозъкът в техния тандем.

С проблемите, които имат испанските колоси Реал Мадрид и Барселона, логично са поставени на по-заден план от топ букмейкърите. Макар и с промените на Роналд Куман, Барселона не изглежда като „страшилището“, което трябва да бъде, а Реал Мадрид е меко казано неубедителен от началото на кампанията в Ла Лига.

cl-winner

Интересен е коефициентът за сензацията от миналата година – Аталанта. За любителите на рисковите залози и високите коефициенти, ставката от 36.00 за победа на Аталанта в Efbet в турнира е повече от примамлива. Естествено, вероятността това да се случи е сравнително малка, но ако Аталанта стигне до заключителните фази на турнира, може да се възползваме от добър „Кеш Аут“ на залога. Ако търсим по-бърза реализация в дългосрочната ни прогноза, интересен вариант е залог за победител в отделните групи. Ето някои предложения, които си заслужават:

На сниката са коефициентите от група „B”, в която несъмнено фаворити са Реал Мадрид и Интер. Тук според мен е интересна възможността да заложим на победител в групата в полза на италианския гранд. Както вече споменах, Реал Мадрид e твърде неуверен от началото на сезона в Ла Лига, а изглежда, че няма кой да поведе отбора към нова титла – Карим Бензема и Серхио Рамос са лидерите на отбора, но ситуацията около Еден Азар има твърде много неизвестни и остава въпросът дали изобщо „белият балет“ ще успее да се бори за трофея.

Група „Е“ сякаш е с ясно обособени фаворите в нея – Челси и Севиля. Тук ситуацията е много интересно. От едната страна е младият и амбициозен многомилионен проект на Франк Лампард и Роман Абрамович, а от другата страна скромният откъм бюджет, но богат откъм опит тим на Юлен Лопетеги. Заслужава си залогът и за двата отбора да спечелят групата, но аз по-скоро бих се насочил към триумф на Севиля. Вижда се от изиграните мачове до момента във Висшата лига, че Франк Лампард все още не успява да „сглоби“ скъпите си попълнения в хомогенен състав, който се предполагаше, че ще мачка опонентите си на Острова. Bet365 ни предлага опция за залог даден отбор да продължи след груповата фаза. Ето кои са по-интересните възможноси:

Никак не лош е коефициентът Порто да продължи в следващата фаза на турнира. Ако приемем, че Манчестър Сити е категоричен фаворит в групата, борбата за 2-ро място ще е между Марсилия и Порто. Порто може и да не е толкова опасен отбор, както бе преди няколко години, но всеизвестен факт е, че е отбор с традиция и „фабрика за таланти“. Коефициент 1.90 да продължи в следващата фаза си заслужава.

Друг интересен пазар, който ни предлагат от Bet365 е за Отбори от Висшата лига, които да стигнат от Осминафиналите. Коефициентите за 3 или 4 английски отбора в тази фаза на турнира не са лоши, а още по-примамлив е за 2 отбора – ако решим да рискуваме само Ливърпул и Манчестър Сити да са във въпросната фаза.

Друг интересен пазар, който ни предлагат от Bet365, е за националност на победителя. Ако приемем, че основните фаворити са Манчестър Сити и Байерн Мюнхен, двата пазара са тези, които най-много си заслужават. Бих се спрял на Англия, тъй като и Ливърпул не е за подценяване. За по-рисковите играчи, залог на Испания е с примамливия коефициент 5.50.

Winbet предлагат следните коефициенти за голмайстор в турнира:

Тук традиционно коефициентите са високи, тъй като това е една от най-непредвидимите възможности в турнира. Роберт Левандовски е категоричен фаворит според букмейкърите и логично – Байерн е основен фаворит за спечелването на турнира, съответно водещият им реализатор е и фаворит за голмайсторския приз. Интересни са възможностите за залог на Ерлинг Холанд и Мохамед Салах, за които коефициентите са съответно 9.30 и 11.00. Рахийм Стърлинг също не е лош вариант, особено ако разчитаме на „Кеш Аут“.

Winbet предлагат пазари и за топ отбор от дадена страна – тоест, кой отбор ще стигне по-далеч в турнира в сравнение с останалите. Интересни коефициенти има за Испания:

Докато светлините на прожекторите падат основно върху Барселона и Реал Мадрид, Атлетико Мадрид може да се окаже най-добре представилият се отбор от испанските участници, а защо не и Севиля. Вероятността Атлетико да стигне по-далеч от другите два испански гранда е твърде голяма, поради проблемите и при двата отбора. Родният букмейкър предлага пазари и за фаза на отстраняване на отборите. Внимание заслужават пазарите за Аталанта:

Аз бих рискувал и с възможностите, които Winbet предлагат за Отстраняване на Челси:

След две равенства с резултат 3:3 едва до 5-ия кръг, Челси поставя въпросителните дали ще съумее да се обиграе преди да са отпаднали още в груповата фаза на Шампионската лига. Да, звучи рисков залог, но на фона продукцията, която сините ни представят до момента, не бих се учудил да станем свидетели именно на такъв развой на събитията. Winbet предлагат и коефициенти за голмайстор на конкретен отбор:

Доста примамлив изглежда коефициенът за Бруно Фернандеш. Букмейкърите фаворизират Единсон Кавани, но според мен шансовете на Бруно са доста по-големи – Кавани тепърва трябва да се сработи с новите си съотборници. Португалецът е щатният изпълнител на преки свободни удари и дузпи, които му дават огромна преднина спрямо останалите фаворити за приза в лицето на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал. Melbet предлага интересни възможности за бих казал вечния спор „Роналдо-Меси“.

Възможностите не са малко, а и коефициентите са примамливи. Букмейкърите ни предлагат не малко опции за залог преди старта на надпреварата, като и доста от коефициентите си заслужават риска.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P