Букмейкърите определиха: САЩ фаворит за световен шампион! Не подценявайте Сърбия

«Букмейкър Рейтинги»
Световното първенство по баскетбол в Китай започва на 31 август (събота). Първият шампионат на планетата с участието на 32 отбора предлага както очаквани интересни сблъсъци, така и тимове, които вероятно ще предизвикат доста по-слаб интерес.

Screenshot from 2019-08-30 13-23-18

В първата групова фаза отборите ще бъдат разпределени в 8 групи от по 4 тима. Всеки отбор ще изиграе по три мача от 31 август до 5 септември. Двата най-добри отбора от всяка група ще се класират за следващия кръг.

Във втората групова фаза съставите ще образуват 4 групи от по 4 отбора. Всеки тим ще изиграе по още два мача срещу отборите, с които не е бил в първата фаза. Двубоите ще се изиграят между 6 и 9 септември, а първите два в крайното класиране от всяка група отиват на четвъртфиналите. Датите за тях са 10 и 11 септември, полуфиналите ще се изиграят на 13 септември, а мачът за третото място и големият финал ще са на 15 септември.

Както преди всяко по-голямо първенство, букмейкърите определиха коефициенти за всевъзможно развитие по време на турнира – за шампион, сребърен и бронзов медалист, за победител в групите и т.н. Любопитното е, че САЩ допусна загуба по време на подготовката си след… 78 поредни победи в официални мача и 13 години. Поражението дойде от Австралия, а предишното бе от Гърция през 2006 година. САЩ има 5 световни титли и две поредни, като амбицията е да стане първата страна с три последователни златни медала.

Съставът на Грег Попович обаче е лишен от почти всички НБА звезди, които масово отказаха да играят на Световното в Китай. Тимът е без Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кайри Ървинг, Кевин Дюрант, Бътлър, ДеРозан, Клей Томпсън и още много. Дори и без тях американците разполагат с чудовищен потенциал. Букмейкърите отново ги поставят на първо място сред фаворитите за световната титла. Winbet дава коефициент 1.50 за титла на САЩ.

На второ място е Сърбия с коефициент 4.15. Селекцията на Саша Джорджевич също приковава вниманието си, въпреки че в последния момент голямата звезда Милош Теодосич получи контузия и пропуска турнира. Никола Йокич, Бобан Марянович, Богдан Богданович, Йович, Кузмич и компания изглежда са основният претендент на американците.

На трето място сред фаворитите е Гърция с 11.00 коефициент, следва Испания с 14.50. Според Уинбет именно САЩ – Сърбия е най-възможният финал. Американците да са на финал се котира с 1.13, а Сърбия – 2.05. Букмейкърът дава и още десетки възможности за дългосрочни залози – за отбори, които ще попаднат в Топ 3 и Топ 4, за най-добър борец под коша, за най-добър при асистенциите, както и за MVP на шампионата. Фаворити за приза са Майкъл Донован и Кемба Уолкър (5.50), Богдан Богданович и Никола Йокич получават коефициент 7.00.

Бет365 също дава предимство на САЩ за световната титла, но с коефициент 1.55. Отново следва Сърбия със ставка 4.20, Гърция – 12.00, Испания с 15.00.

Любопитна възможност получават клиентите на компанията да заложат за играч, който ще отбележи най-много точки. Звездата на Гърция Янис Антетокунпо получава най-нисък коефициент – 4.00, Богдан Богданович е с 4.50, а Кемба Уолкър от САЩ е оценен едва с 9.50. Може да изберете и даден отбор дали ще премине първата групова фаза, втората групова фаза или ще стигне до елиминациите.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P