Букмейкърите обявиха фаворита за наследник на Тереза Мей

«Букмейкър Рейтинги»
На 24 май британският премиер и лидер на консерваторите Тереза ​​Май обяви, че ще подаде оставка на 7 юни поради невъзможността да се осъществи оттеглянето на страната от ЕС. Тя ще остане начело на правителството, докато партията избере нов лидер. Този процес трябва да започне на 10 юни и да приключи през втората половина на юли.

Световните букмейкъри веднага започнаха да приемат залагания за наследник на Тереза Мей. Според българския букмейкър Winbet Борис Джонсън е категоричен фаворит за нов премиер на Великобритания с коефициент 2.35. Следван е от Доминик Рааб с коефициент 4.45, а шансовете на Майкъл Гоув се котират с 5.80.

Борис Джонсън има склонност към гафовете, извънбрачните дела и е убеден евроскептик. Той има турски предци, роден е в Ню Йорк в английско семейство, но прекарва голяма част от детството си в Брюксел, където баща му работи в европейските институции. И все пак Борис Джонсън, най-космополитната личност сред британските политици, е и най-консервативната фигура в процеса по излизането на Великобритания от Европейския съюз. Негова запазена марка са непокорната му руса коса и обърканата му реторика. Злите езици отдавна говорят за ексцентричната му природа, включително страстта му към колоездене, измачканите костюми и легендарната липса на точност.

Гласоподавателите му простиха политическите изцепки, както и предпочитанията му към красиви, умни жени. Лондонските таблоиди му лепнаха прякора „Борис любовчията“ – заради извънбрачните му връзки. Политическата му кариера е свързана с два поредни мандата като кмет на Лондон (2008-2016). След това е министър на външните работи в първия и втория кабинет на Тереза Мей. На 9 юли 2018 година подаде оставка заради разногласия относно Брекзит.

Британската платформа Bet365 също дава най-нисък коефициент за Борис Джонсън да бъде следващият премиер – 2.75. Следва го отново Доминик Рааб с 4.50 и Майкол Гоув с 5.50.

Името Доминик Рааб е основното, което фигурира като конкуренция на Джонсън. Рааб започва политическата си кариера през 2010 година, а през 2018 година е министър по изтеглянето на Великобритания от Европейския съюз.

Майкъл Гоув е министър на околната среда, храните и земеделието. Преди това е бил министър на правосъдието, бил е и лорд-канцлер във втория кабинет на Дейвид Камерън.

Букмейкърът 1Xbet също фаворизира Борис Джонсън, давайки му шанс да спечели изборите с коефициент 2.37. Доминик Рааб получава ставка за следващ премиер 4.50, а Майкъл Гоув – 5.50. Букмейкърът дава и доста други възможности, свързани с изборите за нов премиер на Великобритания. Една от тях е кой ще е следващият постоянен лидер на партията след Тереза Мей. И тук Борис Джонсън е фаворит с коефициент 2.62. Майкъл Гоув получава коефициент 5.00, а Доминик Рааб – 5.50.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P