Букмейкърите номинираха Кристалина Георгиева за Нобелова награда за мир

Стефан Ралчев
На 19 декември ще се проведе следващата церемония по присъждане на Нобелова награда. Ето какви са очакванията на букмейкърите към този момент и кой е с най-големи шансове да попадне в пр естижния списък.

Кристалина Георгиева Нобелова награда

Букмейкъри и анализатори почти не се съмняват, че през 2020 година Нобеловата награда за мир ще отиде при откривателя на ваксината срещу Коронавирус. Букмейкърът 1xBet дава най-голям шанс за новия носител на Нобеловата награда за мир, като го оценява с коефициент 2.00. На второ място с шансове за престижната награда е Световната здравна организация (СЗО), чийто шансове са оценени със ставка 2.98.

Изключително любопитно е, че в дългия списък от номинирани личности и организации е и българката Кристалина Георгиева. Тя получава коефициент 67.00 да бъде новият носител на Нобелова награда за мир, като изпреварва световни публични личности, сред които Владимир Путин, Тереза Мей, Хилари Клинтън, Мишел Обама и други. В момента Кристалина Георгиева е управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ).

Станалата изключително популярна световна екоактивистка Грета Тунберг, която беше считана за фаворитка съвсем доскоро, продължава да има огромни шансове за Нобеловата награда за мир. Все пак обаче тя отстъпва лидерството и е с коефициент 3.00 на трето място сред претендентите.

Други потенциални кандидати за Нобелова награда са вождът на племето Каяпо – Раони Метуктире, който призова за действия срещу климатичната заплаха и защита на коренното население на Бразилия. Той получава коефициент 7.50 и според руския букмейкър се нарежда веднага след Грета Тунберг в класацията.

Организацията „Репортери без граници“ също е сред номинираните заради ангажимента си да защитава журналистите, свободната преса и борбата срещу цензурата. Разбира се, коефициенти за Нобелова награда за мир получават още Европейския съюз, Доналд Тръмп, Ангела Меркел и други. На дъното с коефициент 101.00 е Владимир Путин в компанията на Тереза Мей, Скот Морисън и други.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P