Букмейкър с историческо предложение за борба с нелегалните залози

Стефан Ралчев
Един от големите букмейкъри на европейската сцена Betway отправи историческо предложение.

Betway Нелегални залози трансфери

Букмейкърската компания потвърди, че повече няма да публикува пазари и коефициенти, свързани с трансфери на футболисти, като предложението към всички топ букмейкъри е това да бъде приложено в абсолютно всички страни. Betway е основен спонсор на английския Уест Хям, а точно на Острова от години хазартните компании предлагат най-разнообразните пазари за залози, включително и за бъдещи трансфери на футболисти.

Именно такава сделка породи невиждан скандал в Англия. Става въпрос за Даниел Стъридж и уж сигурен трансфер от Ливърпул в Севиля през лятото на 2018 година. Тогава футболистът заложил сума пари чрез брат си Леон затова, че ще премине в посока Севиля. Трансферът обаче не се случи и в крайна сметка Стъридж заигра под наем в УБА, но вече бе наказан за месец и половина заради нарушаване на правилата за залози (през лятото на 2019 година). От ФА обжалваха тази присъда и през март 2020-та му бе „лепната“ още по-тежка санкция – 4 месеца извън футбола и глоба от 75 хиляди паунда и така договорът му с Трабзонспор, където бе пратен да играе, бе прекратен автоматично.

През 2019 година в подобен казус участва и Кириън Трипиър, за когото се твърди, че е дал предварителна информация за преминаването си в Атлетико Мадрид, от което се е възползвал чрез залози.

Съгласно своите правила ФА е категорична – регистрирани професионалисти (спортисти и клубни мендижъри) не могат да здалагат нито директно, нито косвено, нито да инструктират, разрешават или дават възможност на някого да заложи на резултат или друг фактор, съпътстващ спортно събитие. От ФА напомнят, че правилата са свързани включително и за трансфери на играчи, мениджърски постове и други.

Именно поради тази причина от Betway призовават останалите букмейкъри да последват техния пример и да „затворят“ всички пазари, свързани с трансфери.

Ръководителят на корпоративните комуникации на букмейкърската компания Алън Алгер заяви: „Феновете на спорта получават голямо удоволствие от залагането на любимата си игра, но искаме това да е фокусирано единствено върху това, което се случва на терена. По-добре е за играчите, по-добре е за феновете и за всички, ако бъдем отговорни към тези процеси. ФА има строги правила за залагане и смятаме, че подобни възможности насърчават сивата зона в този сектор, а това създава проблеми. Най-добре е да бъде премахнато като възможност.“

Ако имате някакви въпроси, екипът на Букмейкър Рейтинги ще се радва да Ви помогне: [email protected]

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация