Брутален женски бой на хокей между Румъния и България (ВИДЕО)

Стефан Ралчев
Реферите не успяха да разтърват озверелите състезателки

Брутален бой се разрази по време на хокейната среща между Румъния и България на Световното първенство за жени, дивизия III.

Вижте ВИДЕО – ТУК

Румънското издание „Газета Спортурилор“ публикуваха видео от бруталния екшън.

Четете всеки ден нашите прогнози за футбол

Мачът се състоя на 9 април, неделя, в Брашов и беше директен спор за 4-ото място в групата. Той завърши 10:2 за домакините, но след края му дамите от двете страни започнаха масов бой, в резултат на който реферите присъдиха 265 наказателни минути на румънките и 289 на българките. За домакините има и утежняващо наказание, тъй като те нападнаха да бият и съдиите.

Напрежението започна да се покачва още през втората третина, когато бяха дадени две големи наказания, едното от които за 25 минути на българската голмайсторка Мария Руневска. Другото бе на капитанката ни Стефани Стоянова, която удари със стика си Ана Барбул. Емоциите ескалираха до крайност в последните минута и половина, които се играха над 10 минути. След финалната сирена стана меле и всички хокеистки започнаха да си разменят жестоки удари.

Главният съдия Ема Сандърс от Великобритания не успя да разтърве състезателките и съгласно правилата на Международната федерация по хокей на лед (IIHF) наложи рекордните санкции – общо 554 наказателни минути. От българския отбор бяха наказани Симона Аспарухова, Поля Петрова, Анна Евстатиева, Жасмин Димитрова, Стефани Байкушева, Михаела Крумова, стражът Петя Симеонова и Севгин Чобан.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P