Босовете на Сити купуват новия отбор на Сисиньо и Каули

Стефан Ралчев
Бразилският Баия скоро ще стане част от Сити Футбол Груп

Семейството на Манчестър Сити ще увеличи с още един нов член, тъй като „Сити Футбол Груп“ е близо до присъединяването на бразилския клуб Баяа към своето портфолио, пише The Mirror. Очакванията са сделката да бъде финализирана следващия месец, след като феновете на базирания в Салвадор клуб гласуваха с огромно мнозинство в подкрепа на това предложение.

Четете в БР нашите футболни прогнози от специалисти

Новият сезон в Бразилия започва в средата на април и дотогава Баия вече ще бъде част от СФГ. Главният изпълнителен директор на „сините“ Феран Сориано договори условията за закупуването на клуба, като от Сити ще държат 90% от правата. Шефът на бразилците е представил и впечатляващ план за клуба, който спечели промоция за местната Серия А.

Баия ще стане 12-ият клуб, който City Football Group притежава. Тимът е двукратен шампион на Бразилия, въпреки че последният им триумф датира от 1988 година, а наскоро клубът привлече двама футболисти на българския шампион Лудогорец – Сисиньо и Каули Оливейра.

CFG вече притежава клубове в Англия, Франция, Италия, Испания, Белгия, Япония, Китай, Уругвай, Австралия, Индия и Съединените щати, а също така имат и споразумение за партньорство с отбор в Боливия.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P