Босът на УЕФА против идеята с много домакини за Европейското

Стефан Ралчев
Едва ли ще го направим втори път, добавя Чеферин

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е недоволен от формата на Евро 2020 с толкова много градове за домакини и не би го подкрепил за друго първенство. Финалите това лято се провеждат в 11 градове в различни страни из Европа от Испания до Азербайджан.

Футболни прогнози за днес може да намерите в Букмейкър Рейтинги

“Смятам, че си беше голямо предизвикателство всичко това. Освен това някои отбори бяха потърпевши, защото едни пътуваха по над 10 000 км, а други само по около 1000 км. Не е честно и спрямо феновете. Някои от тях бяха в Рим и за два дни трябваше да се озоват в Баку. Това е полет за четири часа и половина. Трудно е да се организира такъв турнир, колкото и интересна да е идеята. Не мисля, че ще го направим пак“.”, заяви Чеферин пред “Би Би Си”.

Въпросният формат за това първенство на Стария континент беше приет с идеята да се отбележи 60-годишината от първите еврофинали и бе предложена от вече бившия президент на УЕФА Мишел Платини. Всичките полуфиналисти сега имаха шанса да играят двубоите си в групата в своите страни. Англичаните даже ще завършат турнира с шест мача на “Уембли” от седем възможни.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P