до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Босът на Пирин (Благоевград) продава клуба

Стефан Ралчев
Босът на орлетата иска 4.5 милиона долара за клуба

Собственикът на Пирин Благоевград Пол Белогур продава клуба. В края на миналата година медиите в Турция разкриха, че Белогур е бил в югоизточната ни съседка за среща с местен инвеститор. Двете страни са водили конструктивни преговори, които обаче не са приключили положително за Пирин. Причината не е била толкова цената, която босът на благоевградчани е поставил, а това, което бъдещият нов собственик би получил насреща.

Четете нашите прогнози за мачове

Според запознати бизнесменът е искал за клуба 4,5 милиона долара. Срещу тази сума обаче реално бъдещият инвеститор придобивал само отбора и клубния автобус. Както е известно, стадион „Христо Ботев“ е общинска собственост, както и базата.

Наскоро президентът Станислав Манолев отрече, че в тима е имало стачка заради забавени плащания. Той обаче призна, че има такива, но сумата не е сериозна и състезателите не са вдигали „бунтове“, заради това.

Пирин загуби с 0:2 гостуването си на Славия на старта на пролетния дял. В неделя орлетата приемат Левски, като се надяват на сериозно фенско присъствие с оглед очертаващото се хубаво време и съперника.

Пол Белогур взе клуба през лятото на 2019 година и го върна в елита, като в началото имаше сериозен ентусиазъм и стабилно финансиране. Нещо, което с времето намаля.

На първата тренировка за годината, в началото на януари, от клуба обявиха, че не се очаква нов собственик, но въпреки това благоевградчани остават на тезгяха. А дали ще се намери купувач – предстои да видим…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P