Босът на Пирин (Благоевград) продава клуба

Стефан Ралчев
Босът на орлетата иска 4.5 милиона долара за клуба

Собственикът на Пирин Благоевград Пол Белогур продава клуба. В края на миналата година медиите в Турция разкриха, че Белогур е бил в югоизточната ни съседка за среща с местен инвеститор. Двете страни са водили конструктивни преговори, които обаче не са приключили положително за Пирин. Причината не е била толкова цената, която босът на благоевградчани е поставил, а това, което бъдещият нов собственик би получил насреща.

Четете нашите прогнози за мачове

Според запознати бизнесменът е искал за клуба 4,5 милиона долара. Срещу тази сума обаче реално бъдещият инвеститор придобивал само отбора и клубния автобус. Както е известно, стадион „Христо Ботев“ е общинска собственост, както и базата.

Наскоро президентът Станислав Манолев отрече, че в тима е имало стачка заради забавени плащания. Той обаче призна, че има такива, но сумата не е сериозна и състезателите не са вдигали „бунтове“, заради това.

Пирин загуби с 0:2 гостуването си на Славия на старта на пролетния дял. В неделя орлетата приемат Левски, като се надяват на сериозно фенско присъствие с оглед очертаващото се хубаво време и съперника.

Пол Белогур взе клуба през лятото на 2019 година и го върна в елита, като в началото имаше сериозен ентусиазъм и стабилно финансиране. Нещо, което с времето намаля.

На първата тренировка за годината, в началото на януари, от клуба обявиха, че не се очаква нов собственик, но въпреки това благоевградчани остават на тезгяха. А дали ще се намери купувач – предстои да видим…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P