Борис Джонсън и Макрон избраха да защитят УЕФА по войната със Суперлигата

Стефан Ралчев
Италианският премиер също против новата организация

pool-fans

Яростни фенове на Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм протестираха срещу новосформирата Европейска Суперлига пред стадионите на клубовете, а британският премиер Борис Джонсън се намеси в скандала, разтърсил световния футбол, и направи обещание. Той се закани, че ще се погрижи тази надпревара да не продължи дълго време.

„Не мисля, че това е добра новина за феновете, не мисля, че е добра новина за футбола в тази страна. Ще се погрижа новата лига да не продължи. Ще работя с футболните власти, за да се уверя, че това няма да продължи по начина, по който е в момента. Тези клубове не са просто страхотни световни марки. Те също са клубове, които произхождат исторически от своите градове, от своите местни общности, те трябва да имат връзка с тези фенове, и с феновете в тяхната общност. Не харесвам вида на тези предложения и ще бъдем консултирани относно това, което можем да направим“, коментира британският премиер Борис Джонсън.

„Правителството следи отблизо полемиката около проекта за футболната Суперлига и силно подкрепя позицията на европейските и италианските футболни власти с цел запазване на националните състезания, защита на ценностите на меритокрацията и запазването на социалната функция на футбола“, коментира премиерът на Италия Марио Драги.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P