Богаташите на Нюкасъл купуват и Интер

Стефан Ралчев
Сделката ще бъде на стойност над 880 милиона евро

До дни Интер ще стане собственост на Саудитския държавен инвестиционен фонд (PIF), който вече притежава и Нюкасъл. Това твърди популярният американски сайт International Business Times. Арабите ще платят около 1 млрд. долара (884 млн. евро) на Suning, който в момента държи основния пакет акции на италианския шампион.

Четете всички футболни прогнози в Букмейкър Рейтинги

Информациите за интерес на PIF към Интер не са от сега, но този път сделката изглежда сигурна. Очаква се в идните дни документите по смяната на собствеността да пристигнат в офисите на “нерадзурите”. Зад въпросния фонд стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Интересното е, че новината на International Business Times идва дни, след като от Suning обявиха подобряване на финансовите показали на компанията. Китайците обаче все още изпитват сериозни трудности, заради което през лятото се наложи Интер да продаде Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими.

В средата на ноември Аманда Стейвли, която е част от новото ръководство на Нюкасъл, призна, че Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия е преговарял и за Интер, и за Милан. “Говорихме както с Интер, така и с Милан, но проблем се оказа структурата на Серия “А”, която си е пълна бъркотия. За кратко се насочихме и към Бордо. Вече нямаме интерес към Интер”, заяви тогава Стейвли, цитирана от “Индипендънт”.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P