Боби Михайлов: Първенството ни е интересно, има много яки мачове…

Стефан Ралчев
Хубаво дерби между ЦСКА и Левски, доволен съм от поведението на публиката

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Елин Пелин. Босът на централата бе в компанията на вицепрезидента Емил Костадинов, като зарадва местните деца с новото съоръжение за тренировки. След официалната част Боби говори пред медиите.

Букмейкър Рейтинги предлага футболни прогнози от специалисти

“Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите стадиони – няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив два са на път върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона. Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конфедерациите (б.а. Конференциите). Футболът е най-популярния спорт в по-голямата му част е професионален, но липсва голяма инфраструктура към момента, да. Стадион “Пловдив” ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, защото никой не влиза. Трябва да се сложат седалки”, каза Михайлов.

На въпрос за родното първенство, Борислав Михайлов заяви: “Според мен първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав мач се получи между Левски – ЦСКА, много съм доволен от поведението на публиката. Сега този мач беше празник.“

Президентът на БФС говори и за предстоящите мачове на националния отбор: “Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора, да видят как ще се стиковат с новите треньори. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Пробваме всякакви начини да им вдигнем желанието и мотивацията, въпреки че не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат едновременно. Надявам се с тези четири мача – сега и октомври контролите и селекционерът да направи анализ с какво разполага. След като бях безкрайно разочарован от последните мачове на националния отбор, казах че няма да получават повиквателни в тези мачове, а ще получат някакъв бонус при добре свършена работа в четирите мача.“

Снимка: Спортал

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация