Благотворителен футболен турнир и дарение за школата на Марек

Стефан Ралчев
Събраните от търга средства също бяха дарени за лечението на Йоана от село Сапарево

Кандидатът за кмет на община Дупница от Продължаваме промяната-Демократична България Иво Ников и кандидатите за общински съветници от листата на коалицията организираха благотворителен футболен турнир за събиране на средства за болно момиче. Йоана Ковачева от с. Сапарево се бори с неврологично заболяване и има нужда от финансова подкрепа, пише официалният сайт на Марек.

В турнира се включиха 8 отбора и се изиграха 8 мача. Победители станаха играчите от отбор “Полицаите”, които решиха мача с дузпи.

По време на събитието се проведе и допълнителен търг, на който присъстващите имаха възможност да наддават за спортни обувки. Събраните от търга средства също бяха дарени за лечението на Йоана.

На събитието присъстваше и майката на Йоана, която благодари на всички участници и зрители, включили се в кампанията. Събраните средства в размер на 2 356 лв. семейството ще използва за предстоящата операция в Турция. Процедурата ще даде шанс на Йоана да проходи.

Организаторите от коалиция ПП-ДБ направиха дарение – 10 футболни топки, за Детско-юношеската школа на Марек. Развитието на детско-юношеския спорт е един от приоритетите, заложени в програмата на коалицията.

„Длъжни сме да осигурим добри условия на децата ни да се развиват в Дупница, това е главната ми цел“, заяви кандидатът за кмет на коалицията Иво Ников.

Кандидатът за общински съветник Николай Маринов, който беше главен организатор и водещ на събитието, изтъкна, че Дупница има всички предпоставки да развива местния спорт.

Организаторите от коалицията ПП-ДБ благодариха на всички отбори, които се включиха в турнира, както и на всички граждани, които дойдоха, за да се насладят на спортните емоции и да помогнат за лечението на Йоана.

Купуването и продаването на гласове са престъпления

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P