БФС със строги промени заради масовата зараза от Коронавирус

Стефан Ралчев
Ситуацията около нарастващите ежедневно случаи с Коронавирус ще се отрази и на спортните мероприятия.

БФС Коронавирус фенове

Българският футболен съюз обмисля още по-строги промени, ако не в оставащия един кръг от първата шестица в плейофите, то задължително от новия сезон. По информация на Букмейкър Рейтинги е много вероятно новият сезон да започне без фенове по трибуните, както е в почти всички водещи европейски първенства.

В последните няколко дни заради масово струпване на фенове (на финала за Купата на България и след това при празненствата в Пловдив на привържениците на Локомотив) случаите със заразени от Ковид-19 се увеличиха главоломно. Случаите със заразени футболисти, треньори и представители на клубове се множат всеки ден. А в Пловдив и фенове на Локомотив са с Ковид след общо празнуване в местен клуб – новина, която бе потвърдена от РЗИ.

Именно това все повече притеснява хората в БФС, които считат, че дори частично допускане на публика, каквото бе решението на здравния министър Кирил Ананиев, е рисково. Ще се изчака още няколко дни, но вече текат сондажи за евентуалното затваряне на стадионите по подобие на почти всички европейски шампионати. Там въпреки рестарта на футболните първенства, публика не бе допусната до трибуните и именно при тези условия двубоите продължават да се провеждат. Опасенията на някои от футболните ръководители са дори, че може да се стигне до отлагане на следващия шампионат.

Заразени с Коронавирус вече има в Черно море, Миньор Перник, Царско село, Ботев Пловдив (един от тях е собственикът Георги Самуилов), няколко играчи в Локомотив Пловдив са със симптоми на Ковид и чакат резултати. Не само футболни хора са с вируса – Константин Папазов, плувецът Антъни Иванов, баскетболистът Станимир Маринов и още доста спортисти попаднаха под ударите на заразата.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P