БФС отговори на Левски: Недостойно и неприемливо! Обвинения без конкретика

Стефан Ралчев
Категорично се противопоставяме на клевети и манипулативни внушения, пишат от футболната ни централа

Ръководството на БФС излезе с позиция по повод днешната публикация в официалния сайт на Левски, чрез която „сините“ поискаха извънреден конгрес.

Четете в Букмейкър Рейтинги професионални футболни прогнози

От футболния съюз наричат позицията на клуба „неприемлива“ и „недостойна“. Също така хората на Борислав Михайлов припомнят, че „омагьосаният кръг“ от съдебни дела и обжалвания не по вина на легитимно избраното ръководство на БФС, а точно обратното.

Ето декларацията на Българския футболен съюз

„Ръководството на Българския футболен съюз изразява възмущението си от днешната позиция на ПФК „Левски“.

Категорично се противопоставяме на клевети и манипулативни внушения, лишени от всякаква конкретика. Подобни обвинения можем да окачествим единствено като удобен начин за прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава.
Футболните клубове няма как да очакват федерацията да реши всичките им казуси, били те спортно-технически, юридически или финансови.

Българският футболен съюз няма да позволи на който и да било клуб, независимо от името и историята му, да поставя ултимативни и неаргументирани изисквания. ПФК „Левски“ и експертните му ръководители би следвало да са наясно с процедурите, описани в Устава на БФС, както и с неоспоримия факт, че „омагьосаният кръг“ от съдебни дела и обжалвания не е по вина на легитимно избраното ръководство на БФС, а точно обратното.

На Общото събрание преди половин година ПФК „Левски“ гласува за приемането на дългосрочна стратегия, която БФС изпълнява успешно, поради което приемаме днешната позиция на клуба за неприемлива и дори недостойна“, пише БФС на своя сайт.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация