Бет365 фаворизира Лутън преди първия плейоф срещу Хъдърсфийлд

Стефан Ралчев
Двата отбора играят днес от 21:45 часа

Лутън приема Хъдърсфийлд в първи полуфинален плейоф в Чемпиъншип за влизане във Висшата лига. Срещата е от 21:45 часа българско време. Двата тима играят на разменено гостуване, като победителят от тази двойка ще се изправи във финал на Уембли срещу победителя от другата полуфинална двойка Нотингам – Шефилд Юнайтед.

Според букмейкър Bet365 Лутън е фаворит да спечели двубоя и да вземе предимство преди реванша. Коефициентът за шапкарите е 2.37, равенството е оценено на 3.10, докато двойката за Хъдърсфийлд се котира на 3.25.

В редовния сезон Лутън завърши на 6-то място, а Хъдърсфийлд финишира трети. Макар това подреждане, Лутън получава предимство от букитата преди първия полуфинал.

За края на редовния сезон Хъдърсфийлд безспорно се намира в по-добра форма в серия от 7 поредни двубоя без загуба (6 победи и само 1 равен).

Интересното в мачовете на Лутън пък са малкото голове. Извън разгромната загуба с 0:7 от Фулъм, 6 от последните 8 мача са ъндър под 2,5 гола!

Статистика между двата отбора

Предишната среща от шампионата между двата отбора завърши с победа за Хъдърсфийлд с 2-0 през април. Джонатан Ръсел отбеляза първи за териерите в 59-ата минута. Наби Сар също беше точен.

В последните 4 двубоя между двата тима, Хъдърсфийлд няма загуба – 1 победа и 3 равенства. Лутън търсят първата си победа в лигата в мачове между двата отбора от юли 2020 година.

Моментно състояние

Лутън са водени от Илайджа Адебайо и Хари Корник. Адебайо е голмайстор с 16 гола, а Корник добавя още 12 попадения.

Домакините от Лутън имат 12 победи, 7 равенства и 4 загуби през този сезон в 23 мача у дома. Хъдърсфийлд е с 10 победи, 7 равенства и 6 загуби при гостуванията си, като спечели 37 точки от 69 възможни.

Интересното е, че четири от последните пет завършили на 3-то място отбори в Чемпиъншип стигнаха до финала на плейофа, което насочва очакванията към Хъдърсфийлд.

Списъкът на Лутън с контузии се удължи значително през последните няколко седмици от кампанията и техният мениджър Нейтън Джоунс със сигурност е притиснат до стената. Джоунс беше без седем играчи при победата с 1:0 у дома срещу Рединг миналата събота.

Подготовката за плейофите на Хъдърсфийлд беше много по-лесна. Те си осигуриха участие в топ 6 преди два двубоя и така мениджърът Карлос Корберан даде почивка на някои играчи. Той направи цели седем смени миналата събота у дома срещу Бристол Сити (2:0).

Основният приоритет на Хъдърсфийлд е да стигне до реванша следващия понеделник без дефицит и предвид стандарта на последните им изяви, нищо чудно да го постигнат.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P