Бербатов създава алтернативно аматьорско футболно първенство

Стефан Ралчев
В него ще участват изключените от БФС отбори

На 10 септември се предвижда да стартира Аматьорско футболното първенство, администрирано и финансирано от екипа и на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. В него ще участват изключените клубове след алтернативния конгрес на централата в НДК през март, който избра легендарния нападател за президент на централата, но съдът в крайна сметка отхвърли решенията на този форум.

Футболни прогнози за днес четете в Букмейкър  Рейтинги

„Една мечта е вече реалност. Едно начало, което ще позволи на всеки отбор, преустановил дейност заради БФС и техните рестрикции, и финансови тежести, отново да участва и практикува любимата игра. Нещата са повече от впечатляващи!!! Футболните клубове няма да заплащат нито за съдии, нито за доктор, поемат си само охраната на мача“, обяви един от участниците на специална среща на отборите от областите София и Перник с бившия играч на ЦСКА и Лудогорец Михаил Александров, който също е част от екипа, оглавяван от Димитър Бербатов.

„Планира се да се играят мачове в два полусезона – есенен и пролетен. 8 клуба са засега от София и Перник. Очаква се да станат 10″, коментира Мони Младенов, който е движещата сила в най-популярния от тези клубове – Димитровец Ковачевци.

Според него от екипа на Бербатов са гарантирали, че има спонсори, които ще осигурят средствата необходими за организацията на турнирите. Освен това отборите ще разчитат и на награден фонд, като се е коментирало заелите първо място по региони да получат по 2000 лева. Средства обаче ще има като бонус за всички участници. Освен в аматьорското първенство тези клубове ще играят в алтернативна надпревара за специална купа, по правилата, по които се организира турнира за Купата на България. Подобна среща е имало с клубове от Северозапада, а ще има и в други региони. Става въпрос за такива аматьорски отбори, които не искат да плащат за пререгистрация и да кандидатстват наново за членство в системата на БФС.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация