Бербатов: БФС се управлява по сталинистки, сезираме УЕФА и ФИФА

Стефан Ралчев
Това е чист реваншизъм, допълва кандидатът за президент на футболната ни централа

Димитър Бербатов даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което коментира решенията на днешния Изпълком на БФС, който реши да изключи 104 от българските клубове от централата.

Може да намерите футболни прогнози в сайта Букмейкър Рейтинги

„Това, което може да се каже, е че от изключените клубове, не са били на последния Конгрес, а са търсени по списък от подписката за провеждане на Конгрес, защото са си позволили да критикуват управлението на БФС, което си е реваншизъм откъдето и да го погледнеш“, заяви Бербатов.

Той увери, че с екипа си ще направи всичко възможно да търси правата на изключените клубове: „Казах, че аз и екипът ми ще защитим клубовете с всички възможни законови средства, но тези изключвания са неправомерни, защото докато Съдът не се произнесе по този Конгрес, БФС не може да взема такива решения. Рещението е честен и прозрачен конгрес. Днес идваха писма от ФИФА и УЕФА и се интересуват. Молят и Министерството на спорта да вземе становище. Вече показахме устава, който казва, че Конгресът, който се проведе, е напълно легитимен“.

Бербатов заяви, че все пак има шанс да се търси диалог: „Не мисля, че нещо е изчерпано. Заради желанието да няма честен Конгрес. Ние сме отворени към това да се направят работни групи, да се направи голям Конгрес и да се сложи край на това нещо, което е позорно. Но толкова време се чака и се намират едни хора, които казват, че трябва да реагираме, по честен начин. Клубовете са членове на БФС, а БФС проявява реваншизъм и нарочно се махат едни клубове. Ние искаме един честен Конгрес“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P